• Tetsuo
    #30
    Minden hozzászólásod csúsztatás. Csak ekkor nem értem mi a célod? Miért vitatkozol, ha nem is figyelsz arra amit én írok, csak fújod a hazugságaidat? Propagandát, hasbarát sulykolod?

    "Ahogy a szélsőjobb is a jobból" Ez nem válasz, legalábbis nem értelmes, egyenes emberhez illő. A liberalizmus és vadhajtásai közötti különbség ecseteléséhez fontos volt megjegyezni, hogy egyik következik a másikból, a jobboldalról ebből a szempontból nem is volt szó.
    Ráaádásul a jobbolda esete teljesen más. A civilizációk kifejlődése kezdetétől jobboldali beállítottságúak, illetve eme paradigma volt uralkodó egészen a balos ideák elterjedéséig, a legmodernebb korig. Csak balos, felforgató, rendellenes ideológiák hatására neveztük el az oldalakat, azelőtt ugyanis csak egy, a jobboldal létezett - ami a természetes alapállás.
    Ugyanígy a tradicionalista létszemlélet fogalomkörét is az ellentradíciók térnyerésekor kellett leírni, hiszen addig nem létezett más szemlélet.
    A spirituális "szélsőjobb" pl. szakrális királyság eszménye, jóval a nemzeti öntudat vagyis egy általános (és vulgáris) jobboldaliság előtt létezett már, emez pedig éppen a balos felhangokra volt válasz.