• kvp
    #8
    "ilyenem van amugy, bár nem elektromos de eszménytelenül kényelmes"

    A foto alapjan ez egy sima labbal hajtos Zycom coast c500-as, amit foleg Ausztraliaban (pl. Melbourne) hasznalnak. Mondjuk felnotteknel ritka, de postasok vagy kozteruletesek eseten elofordul, hogy nem kapnak motorizalt jarmuvet.

    Viszont egy labbal hajtos 30 dollaros jatekkal nem fog az ember 50 km/h-val menni a forgalomban (vagy a jardan), marpedig az uj elektromos rollelekkel lehet. A csucssebesseguk tipustol fuggoen 30 es 50 km/h kozott van. Tehat azert nepszeruek, mert olyan kis helyen elfernek, mint egy roller, de varosban majdnem olyan gyorsan lehet menni veluk, mint egy autoval. Cserebe nincs rendszam, tehat ha nem erik tetten, akkor nem kap a sofor buntetest ha mondjuk athajt egy piroson, majd keresztben fel a jardara es be a setaloutcaba. Ugyanezt autoval vagy akar egy robogoval nehezebben lehetne megtenni es nagyobb valoszinuseggel allitanak meg a rendorok is.

    Hogy miert veszelyes? Mert adott egy akar 50 km/h-val meno jarmu, aminek a vezeteshez csak elvileg kellene jogsi es amivel kvazi akarhol lehet menni, foleg a jardan, gyalogosok kozott.