• defiant9
  #25
  "Attól, hogy valaki nem ért veled egyet még nincsen 'múltba révedő dekadens mentalitása' köszönöm szépen."
  Nem emiatt, hanem a korábbi számtalan mélymagyarkodó, konzervatív, tradicionalista jobbos (talán keresztény is) megnyilvánulásdtól.
  Ellenben én nem tettem a fasiszta ideológiával szimpatizáló kijelentéseket. Így a te állításod ami megalapozottan, Ha azt mondtad volna hogy individualista toleráns globalista balos libsi vagyok, az jóval megalapozottabb lenne.

  "NEM CSAK A TŐKÉS PÉNZÉBŐL VAN FEJLŐDÉS:
  vannak közösségi projektek. Vannak állami projektek."
  Igen, kb. vázoltad a szocialista és a szabadpiaci kapitalista rendszer egyik fő különbségét. Azt ugye nem kell bemutatni hogy melyik módszer mennyire is hatékony.

  "Hazugság, hogy a tőkés nélkülözhetetlen. A mérnök viszont az."
  A tulajdonosi érdek ami nyomás alatt tartja a rendszert, enélkül vegetáló szocialista nagyvállalat lenne amiből a mérnök is csak hazalopja ami mozdítható(az állam rossz gazda). A mérnök értelemszerűen mindkét rendszernek része, ahogy a HR-es kisasszony is, meg a fogyasztó is. A mérnök motivációjában/lehetőségeiben van különbség. Egy mutinacionális nagyvállalat(mondjuk intel, samsung) mérnökeként teljesen más értéket vagy képes létrehozni mint mondjuk manufakturális szinten, más juttatást is fog kapni a mérnök a teljesítményéért.