• dyra
    #6
    Persze persze a jobbnál jobb jogi tanácsosaikkal minden kiskaput kihasználnak, de itt egy sor informatikai cégnél látni mi az a tevénykenység ahol ők torzítják a versenyt. Pl a Google a keresőjével vagy az Androidjával, a Microsoft a Windows-al beleértve a szervereket is a Facebook a közösségi szolgáltatásaival és tényleg felvásárolnak mindent ami csak picikét is rivalizálna velük a Google így vette meg a Waze-t vagy a Facebook a Whats Upot a Microsoft is szépen kebelezi befelé a neki tetsző dolgokat GitHub vagy Linkeldin persze ezek a felsorolások folytatódhatnának naphosszat.

    Miért is jó ez a társadalomnak? A Google és a Facebook lefölözi a webes hirdetések bevételének vagy 50%-t. Ezzel kb ki is nyírva egy rahedli kis és közepes vállalkozást akik még az internet hőskorában hirdetéseket értékesítettek. Plusz odavág a minőség tartalomkészítőknek is.

    Microsoft a Windows-al? Nem szövegszerkesztést tanítanak hanem Word használatot, már nem táblázatkezelést hanem Excelt.

    Szóval lehet látni hol és miként torzítják a versenyt akkor pedig oda is lehetne taposni. De úgy látszik ez nem érdekük. Az okokat nem ismerem, nekünk polgároknak jó lenne ha lenne verseny hiszen az lenne a liberális piacgazdaság ami versenyre alapszik. Csak az mostanában nem csak az IT-ben hanem más iparágakban is kezd megszűnni. Pl a három Magyarországi GSM szolgáltató tuti , hogy szépen felosztotta a piacot.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.27. 16:22:13