• Macropus Rufus
  #22
  "Ha az összes kínai találmány eltűnne,nagyot szopnánk! Nem kellene lenézni őket ennyire! "
  én nem arról beszéltem, hogy 500 éve mit fejlesztettek. Akkor még volt agyuk az új 5letek kitalálásához (papír, porcelán stb..) Bár eléggé nehéz elhinni, hogy akkor zsenik voltak most meg nem. Nem lennék meglepve, ha az akkori találmányaikat is lopták valahonnét, de nekik volt jobb a marketingjük. Tehát mára letűnt (ha volt egyáltalán) az a Kína ami még tudott kitalálni dolgokat.
  Tudod a kínaiaknak még ahhoz sem volt technológiájuk, hogy a golyós tollba való golyót legyártsák. Tehát a betétek azok mint kínaiak voltak, csak a golyó bele német. Ennyit tudnak. Vélhetően azért mert az összes többi un. találmányuk lopáson alapszik, ezt meg nem tudták ellopni. Pontosabban a gyártó sort. A kész termékből meg képtelen voltak visszafejtéssel eljutni a gyártás megoldásáig.

  A mai világban meg egyáltalán nincs olyan kínai cucc ami ne egy lopás eredménye lenne. Ez akár a mobil is lehet. Az autó. Ja igen: annyira sötétek, hogy még a kocsik logóját sem képesek maguk megalkotni, 90%-ban egy már létező logót használnak. Erről is volt egy egészen jó cikk. Az autógyártók perelnének is, csak hát Kína egy fekete zóna a nemzetközi jogban. Ezzel élnek vissza. Nagy az arcuk. De mint látható egy google szorítás és ki vannak csinálva a telefonos cégeik. Annyi elég, hogy a Motorola nem engedi a gsm szabadalmakat használni és már is minden fajta mobil hálózaton üzemelő beépített eszköz mehet a levesbe.

  https://index.hu/tech/2017/01/10/kina_megfejtette_a_golyostoll_titkat/