• kvp
    #7
    Mivel ez egy peltier elemes hutorendszernek tunik, ezert a mukodese az, hogy a belso oldala hidegebb lesz, a kulso meg melegebb. Ha futes kell, akkor meg kell forditani a panelt. A ho (idealis esetben) a levegot melegiti fel, ami ha mar melegebb mint a kinti, akkor kicserelheto friss kinti, relativ huvosebbre. Tehat a szoba homerseklete idealis esetben mindig megegyezik a kulteri homerseklettel, mig a hutopanel belso oldala valamivel ez alatt marad. (a kulso oldala pedig aranyosan melegebb lesz + a mukodesi veszteseg) Hosszu tavon ez kulso nagyobb hutobordak nelkul nem uzemkepes vagy csak nagyon kis hutoteljesitmeny mellett.

    A tenyleg energiatakarekos megoldas pedig a szigeteles, azaz fizikailag nem hagyni hogy a szoba felmelegedjen, ekkor a legkondicionalonak csak a bent levo emberek es gepek altal termelt hot kell elvonnia.

    A fenti rendszernel hatekonyabb es kisebb energiat is igenyelne egy parolgasos hutorendszer, ami primitiv formajban vizes ruhat, fejlettebb formajaban pedig megfelelo parologtato membranos ruhazatot jelentene.