• kvp
    #22
    "Jó lenne a teljes nemi egyenlőség a katonaságnál is mert akkor a fizikailag gyengébb célpontot választanám az ellenségből a keményeket meg többen nyomnánk le és megyernénk a csatát."

    Az izraeli hadsereg es a kurd nepvedelmi egysegek is ilyen vegyes csoport. Sokkal veszelyesebbek mint a hagyomanyos hadseregek, mert mindenki a szeretteit, a csaladtagjait vedi. Izraelben peldaul a noi egysegek koreben gyakoribb az elobb loj, ellenorizd hogy biztos mindenki meghalt-e, majd esetleg utanna kerdezz szemelet. Nem kockaztathatjak, hogy barki elve elfogja oket, ezert hamarabb kell megolniuk az osszes ellenseget (a civileket is, gyerekeket is beleertve), mint hogy azok fizikailag elernek oket. De az amerikai dronosoknal is altalaban a ferfiak borulnak ki hamarabb ha noket es kisgyerekeket kell olniuk (jarulekos karkent), mint az egyebkent kisebb letszamu noi dronpilotak.

    Az emberiseg civilizaltabb fele felismerhetne, hogy ha mindenkit olyan pozicioba segit ahol a leghatekonyabb tud lenni, akkor sokkal erosebb tud lenni mintha mindenhol az egyenlosegre koncentral. Az ok egyszeru, nem vagyunk egyformak. Persze ha az eltero kepessegek, az eltero csaladi hatter es kesobb az ebbol kovetkezo eltero tudasszint miatt tarsadalmi kulonbsegek alakulnak ki, az feszulsegekhez vezet. Viszont a masik veglet, azaz ha mindenki ugyanazt erheti el, fuggetlenul a tudasatol vagy szorgalmatol, az nagyon rombolo lenne a tarsdalomra nezve, mert egy ido utan mar senki nem csinalna semmit.

    ps: Persze tipikus emberi hiba az, hogy az atlagos ember nem tudja a helyen kezelni ezeket a szoftvereket, azaz nem emberi es nem intelligens rendszerekkent, amiknek se nemuk, se ontudatuk nincs. (egyelore legalabbis)