• defiant9
    #58
    "és a törvények, írott és íratlan szabályok betartása közöt"
    A jogállamok írott szabályok jellemzően azért jöttek létre hogy ne árts a másiknak, ha megsértesz egy ilyet akkor azzal valakinek kárt okozol, a liberális elvek szerint akkor sem bántunk mást ha erre nincs szabály. Az íratlan szabály már ingoványos terület, ha ez egy konzervatív berögzülés, mondjuk az asszony helye akkor a liberális ezt nem fogja betartani.

    "áfacsaló, vagy tőzsdeszélhámos"
    Ezekben a "közösből lopós" gazdasági cselekményekben nem látok korrelációt, de kíváncsian várom a levezetésed hogy miért is.

    Amit a liberális "törvénytelenség" számlájára írnék az az amikor a saját belső elvei ütköznek a társadalom egyénre szabott szabályaival. Pl. a törvény nem engedi meg a vérfertőző erőszak esetén az abortuszt, ennek ellenére nagyon sok liberális megtenné.

    "hogy te is megítéled az embereket, nem pedig mindenkit elfogadsz olyannak, amilyen"
    Mi az hogy megítél? Itt az előítéletre gondolsz? Mi az hogy emberek? Konkrét emberre gondolsz vagy statisztikai csoportra. Úgy érzem szándákosan maszatoló a megfogalmazásod. Leírtam hogy elfogadom a korrelációt a társadalom bizonyos tulajdonságú rétegei és bizonyos viselkedésminták, viszonyulások, nevezzük attitűdnek között. Azt is leírtam hogy ez nem 100%, tehát nem lehet levetíteni az minden egyén szintjére, de a statisztikai korreláció ettől még valós.

    "Dettó, félrebeszélsz és sunnyogással vádolsz, pedig pont te vagy aki nem beszél egyenesen"
    Akkor goto vissza a kiindulópontra. Ez volt a mondatod amire azt mondtam hogy nem értelmezhető.
    "A konzervativizmus alap értékrendje az életforma"
    Kérlek mond meg végre hogy _ezekkel a szavakkal_ milyen érdemi tartalmat is közvetítettél. Számomra ez továbbra is bullshit, Ha azt mondtad volna mondjuk hogy "A konzervativizmus alap értékrendje a tradicionális hagyománykövető életforma" az már jelentett volna valamit, bár még így is véres a torka.

    "LOL volt ott más is, kiskomám, így van ragadd csak ki a szövegkörnyezetéből a szavakat"
    No akkort kiskomám ez a teljes mondat:
    "A konzervativizmus alap értékrendje az életforma, és szerintem ebbe beletartozik a környezet megőrzése is."
    Továbbra sem tudtuk meg hogy mi az alap értékrend. Az életforma lehet sokféle, lehet mondjuk kicsapongó, vallásos, erkölcsös, stb.
    Pont a lényeg hiányzik a mondatból, csak ezt nem vagy hajlandó elismerni. Ebből a mondatból is lehetett volna értelmeset faragni
    "A konzervativizmus alap értékrendje egy olyat életforma amibe szerintem beletartozik a környezet megőrzése is."
    Nyelvtanóra OFF.

    "Aha, és az is a szabadságjogok közé tartozik, hogy valaki valamit nem fogad el, nem akar vele kapcsolatba kerülni, vagy ez kötelező"
    Basszus, erre itt van mégegy. Hanyas voltál te magyar nyelv és irodalomból? Fogalmazd át hogy egyértelmű legyen. Próbálj meg ne keverni egy mondatba állítást és kérdést (már ha ezt kérdésnek szántad).

    "Növényeket is tiszteled, baromi szuper, akkor még vega sem vagy?"
    A természet tisztelete nem jelenti azt hogy nem vehetünk el belőle, mi is a részei vagyunk. Ahogy már írtam az elején ez az emberi civilizáció konflikus szituációja. Az is rossz ha éhenhal egy ember, de az is ha miatta éhenhal pl. egy orángután(az ember akinek vannak ilyen morális dilemmái, a tigrisnek nincsenek). A környezetvédő azt mondja hogy ne árts, ami azt is jelenti hogyha elkerülhetetlen a rossz akkor a kisebbet kell választani. Ha elkerülhető egy természetkárosító anyag/tevékenység használata akkor kerüljük el, akkor is ha némileg/láthatóan többe kerülne.

    "hogy lehet a gyakorlati életben érvényt szerezni, szerinted?"
    Ahogy írtam. Az optimális állapot felé kell törekedni. A természetben minden másodpercben születik és elmúlik az élet, de az önkényes és elkerülhető pusztítástól meg kell szabadulnunk. Élni és élni hagyni egy az élet sok területére kivetíthető liberális elv.

    "Nem a liberálisokat a liberális oldalra pozicionálom."
    Bal és jobb oldalra szokás rendezni. Left–right political spectrum Nyilván azt akarod elkerülni egy új csoportosítási rendszerrel hogy ne kelljen elismerned hogy besoroltad a zöldeket a szocik mellé akkor már nyilván nem lehet a konzervatívok közelében. Ezt sajnos benézted, így bemattoltad magad.

    "akkor nyilván azt tettem. XD"
    Azt tetted hogy nem reagáltál a lényegi részre, pedig többször is aláhúztam. Szokásos sunnyogás.