• NEXUS6
    #55
    "Leírtam hogy korreláció van az emberek ideológiai hovatartozása és egy adott kérdéshez való viszonya között. Ez kb. annyira egyértelmű mint az 1x1. Rengeteg ilyen korreláció felírható a vliágon. Ugyanúgy az is simán leírható hogy a konzervívtok közt sokkal magasabb a homofőbók aránya mint a liberálisok közt, akik közt viszont a melegek aránya a nagyobb."
    Jogos, mint ahogy korreláció van a konzervatív szemlélet és a törvények, írott és íratlan szabályok betartása között. Nem mondom, hogy minden liberális egy áfacsaló, vagy tőzsdeszélhámos, de azért nagyobb eséllyel az. ;)

    "Mit köszönsz? Ismét csak mellélőttél :)"
    Köszönöm, hogy elismerted, hogy te is megítéled az embereket, nem pedig mindenkit elfogadsz olyannak, amilyen. Van akit te sem fogadsz el. Mert továbbra sem azon megy a vita, hogy melyek a különböző világnézetek, szemléletek alapvető értékei, hanem, hogy a hozzájuk tartozó emberek milyenek is.

    "nagy ívben...om."
    Érdemi válasz/beismerés elől elsunnyogás. Ismerős stratégiád."
    Dettó, félrebeszélsz és sunnyogással vádolsz, pedig pont te vagy aki nem beszél egyenesen.

    "...és erre a semmitmondó mondatrészre jutottál:
    "konzervativizmus alap értékrendje az életforma"
    LOL volt ott más is, kiskomám, így van ragadd csak ki a szövegkörnyezetéből a szavakat, így vitatkozik asszertív módon egy intelligens, mindenkit elfogadó, végtelenül progresszív ember. XD

    "A számunkra releváns elemét már többször leírtam, ne árts másnak, tiszteld a szabadságát, jogait. A más pedig lehet ember, állat, növény."
    Aha, és az is a szabadságjogok közé tartozik, hogy valaki valamit nem fogad el, nem akar vele kapcsolatba kerülni, vagy ez kötelező. Növényeket is tiszteled, baromi szuper, akkor még vega sem vagy? Bocs a trollkodásért. Csak érdekel, hogy egy ennyire végletes alapelvnek, hogy lehet a gyakorlati életben érvényt szerezni, szerinted?

    "...de ezzel kb. ki is mondtad hogy a jobb oldal akkor is távolabb van a zöldektől ha a liberálisokat középre pozicionálnád."
    Nem a liberálisokat a liberális oldalra pozicionálom.
    http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/a_modern_politikai_iranyzatok_kialakulasa/

    "A lényeget ismét csak sikerült ignorálnod, az egyén és a számára fontos értékek amik a kérdésben a kapcsolatot jelentik, ez alapvetően a szociális sík, nem a gazdaságpolitikai. Liberális vagyok, nem ártok, tehát nem szemetelek. Ismét csak elterelődési stratégia felé fordultál."
    Ha elterelésnek hívod, hogy próbálom felhívni a figyelmedet 1-2 olyan dologra, amivel láthatólag nem vagy tisztában, akkor nyilván azt tettem. XD