• NEXUS6
    #45
    Látom közelednek az álláspontok. Ha te azt mondod, hogy a liberálisok IQ/EQ bajnokok és másnál jobban szívükön viselik a környezetet, az nem minősítés, nem jelent alá/fölérendelést, akkor ezekszerint az sem, ha én azt mondom, hogy statisztikailag bizonyított, hogy a feketék IQ-ban gyengébbek a fehéreknél, (más képességekben pl. zene meg erősebbek) továbbá az sem kirekesztés, homofóbia, hogy a gyerekekre való tekintettel, hogy megtanulják az alap szexuális szerepeket csak és kizárólag heteró pároknak engedélyezzünk családalapítást, gyereknevelést.
    Köszönöm, csak ezt akartam hallani! ;)

    "Arra jó hogy elsunnyogj azelől hogy elismerd hogy értelmetlen bullshit mondatot írtál le. "
    Fogalmam nincs mire akarsz kilikadni, szal nyugodtan BS-ezhedsz, nagy ívben...om.

    "Tehát akkor összehasoníltást végwztél a liberális és a kozervatív közt, leszögezed hogy a liberális az fejlődik, majd azt is elisemred hogy a konzervatív is. Ez így egy tartalmas összehasonlítás lett. Köszönjük."
    Nem esett le még mindig látom, hogy adott ideológia alapértékeiről beszélek, és nem arról, hogy ezt a változó világban hogy értelmezzük. Szerinted melyek is a liberalizmus alapértékei? Csak ha már ennyit tépted a szád róla, ideje lenne, hogy összefoglald.

    "Ha nagyanyámnak t.ke lett volna akkor ő lett volna a nagyapám. Éppen az a lényeg hogy a liberális és a zöld ideológia közel áll egymáshoz a bal oldalon. A konzervatívokat pedig jobbra szoktuk helyezni....."
    Teljesen tutti, hogy te liberálisként úgy gondolod, hogy a környezetvédelmet csak és kizárólag a liberális oldal képviselheti. Csak mégegyszer hangsúlyozom, hogy a német zöld párt, ami talán a világ legrégebb óta működő zöld pártja jobbára a szocdemekkel, meg a konzervatívokkal szokott koalíciót alkotni az elmúlt évtizedekben. Csak mert az ottani liberális párt (is) marginalizálta magát. Programjuk része a szociális biztonság és a piac zöld irányba történő terelgetése. Hát egyik sem kifejezetten liberális eszme, úgy tűnik, inkább szocialista.

    Amúgy meg a liberalizmus, klasszikus, vagy gazdasági szemléletű irányzata meg inkább a konzervativizmus felé hajlik, szabad piac önszabályozása, meg egyéb hülyeségek, de ez téged ne zavarjon, mert még a belinkelt wiki oldalakat sem vagy hajlandó elolvasni, pedig ez ott is le van írva. Az hogy Magyarországon a liberális oldal inkább a baloldal felé húz, az inkább a magyar rendszerváltozás utáni politikai élet sajátja és nem egy évszázados történelmi tapasztalat.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.05.30. 17:56:32