• defiant9
    #36
    "hogy tettél egy kijelentést, amivel ember csoportokat különböztettél meg"
    Igen, és? Nem lehet csoportosítani az embereket akár a szelektív hulladékgyűjtés vagy ideológiai preferenciáik alapján? Ahol én lakom ott is látom hogy van aki szelektívbe dobja a PET palackot, van aki pedig a kommunális kukába, és azt is tudom hogy van ahol a kályhában végzi.

    "ráadásul alá és főlé rendeltséget is megállapítottál!"
    Mutasd hol tettem ilyet.

    "Nem mondod, hogy ez nem tűnt föl, pedig pont ezért hoztam a példát, ember!!!"
    Nem tűnt fel, ha azt mondod hogy Afrikában alacsony szinten áll a környezetvédelem akkor ezt elfogadom, mivel ez tény. Ha mondani akarsz valamit akkor mond ki egyértelműen. Azt is elfogadom hogy a magukat liberálisnak vallók tipikusan elfogadóbbak a bevándorlás kapcsán mint a konzervatív jobboldaliak. A liberalizmusból egyébként közvetlenül nem vezethető le a migránsok befogadása, ellenben a keresztény bibliai parancsolatokból igen, amely erkölcsiségnek te nagy szószólója vagy. Ha már felhoztad akkor kérdem én, mit is mond szerinted a biblia róluk?

    "A konzervativizmus alap értékrendje az életforma"
    Továbbra is várom ezen mondat értelmezését, ismét csak sunnyogsz és a wikipédiára mutatsz de konkrét szócikk nélkül. Bullshit-nek tartom továbbra is.

    "Ennyi."
    mellébeszélés. Felteszem ismét a kérdés, próbálj meg egyértelműen válaszolni rá, elehet igen/nem-el is. Akkor a konzervatív nem fejlődik? Ismét csak híján vagy a logikának, az állításod ugyanis nem zárja ki hogyha a környezetvédelmet értéknek nyilvánítjuk akkor a konzervatív úgyanúgy elérheti ezt az értéket és utána megtarthassa. Maga a környezetvédelem egy relatíve újkeletű dolog az emberi társadalmakban is, élővilágban gyak. ismeretlen.

    "Szerinted mennyire van koherenciába az amit tesz a konzervatív eszmékkel, vagy azzal, amit a választási kampányjában mondott???"
    Szerintem kilépett a párizsi egyezményből és eltörölte Obama rendeleteit, nem is kommunikált mást.

    "Az, hogy sok országban ezt copy-paste mód lemásolják nem azt jelenti, hogy a zöld mozgalomnak eredendően a liberális oldal közelében a helye."
    Magyarországon nincs republikánus-demokrata copy paste, az LMP mégis zöld párt. Ismét csak többszörösen elsunnyogtál ezen tény mellett. Levezettem hogy a környezet védelme milyen logika mentén vezethető le a liberális ne árts másnak irányelvből., erre sem tudtál semmit mondani. A zöldeket tipikusan a politikai palettán a bal liberális helyre szokás tenni. Pl.
    A konzervativizmus természetesen nem zárja ki a környezetvédelme való szenzitivitást, nyilván sok ilyen ember is van, azonban ha halmazokat rajzolunk akkor sokkal nagyobb az átfedés a liberális és egyben zöld beállítottságú emberekkel.