• defiant9
    #4
    A visszapillantók azért vannak hogy elvileg 360 fokban körbelássunk. Sztereó kamera azért nem létszükség mert az elmozdulás alapján is lehet 3D-t számolni, ami persze ugyanúgy bele tud hibázni ahogy az emberi látás is. A látókéreg az emberi agy legnagyobb területe, kifejezetten nehéz feladat felismerni bármit ami elénk kerülhet csak ezt természetesenek vesszük, akinek algoritmust kell rá írnia az tisztában van vele. Persze az önvezetők fényévekre vannak emberi szintű felismeréstől, kb. annyit tudnak hogy a két kép fázis alapján ott van valami, tehát bekeretezzük mint objektum, aztán megpróbálunk ráhúzni valami a letárolt modell készletből. Ez persze elvi szinten elégséges is, a gépnek nem szükséges olyan kifinomult látás amivel megcsodálja a gyalogos ruházatának textúráját. A kamerás látásnak ugyanúgy azon szituációk leginkább kihívások ahol pl. az ember is elcsapja az alacsony láthatóságú Józsit amint este battyog az úton haza a kocsmából, ne adj isten fekszik:
    Az autót egy 36 éves férfi vezette, aki a vizsgálatok alapján nem fogyasztott alkoholt, mielőtt a volán mögé ült. A sofőr a sötétben nem vette észre, hogy a férfi az úton fekszik, és nem is számított rá, így keresztülhajtott rajta - írja a Paraméter.
    Az idősebb férfi életét nem tudták megmenteni a mentősök. Még vizsgálják, hogy ivott-e alkoholt, illetve hogy rosszul lett-e az eset előtt.

    A sok szenzor azért kell hogy mindig legyen legalább egy olyan ami érzékeli a veszélyt, nem számít hogy az idő nagy részében nem lenne szükség ennyire.