• kvp
    #1
    Klasszikus alhir tenyleg viszonylag keves van es azok nagyreszet sem hiszi el a tobbseg. Reklam celu al cikk mar tobb van, de azokrol sokszor latszik, hogy spam es atveres.

    A legtobb 'alhirrel' viszont az a gond, hogy nem alhir, csak a tartalma nem egyezik a hivatalos velemennyel. Klasszikus pelda az az alhir, hogy a kepzetlen 'nemhivatalos' (nem illegalis, ugyanis ha nem tilos atmenni egy hataron, akkor alapvetoen legalisan teszik) gazdasagi bevandorlok szamanak megnovekedese noveli a buncselekmenyek szamat. Hivatalosan ezt szinte minden nyugati allam alhirkent kezeli. A hivatalos statisztikak szerint meg valoszinuleg igaz a megallapitas. Na ilyen a 'valosag nem egyezik a hivatalos hirekkel' jelensegbol tenyleg egyre tobb van es tenyleg eleg nagy jelentoseget tulajdonitanak nekik az emberek, mert azt gondoljak, hogy ha nem azt tapasztaljak amit az allam mond, akkor az allam biztos hazudik.

    Szoval alhir van boven, pl. a franciaknal, ahol az oroszok szerint tegnap elhangzott, hogy Franciaorszag nem a franciake, hanem barki odamehet. A problema az, hogy a hivatalos forrasok szerint nem volt ilyen bevandorlasparti tuntetes es az oroszok, meg a brit hirugynoksegek videofelvetelei alhirek. Vegul is csak nezopont kerdese, hogy mi az alhir...