• dyra
    #15
    Aha mert Windowsban ha komolyabban akarod használni nem kell PWSH-t használni mi? Vagy pl az újabb laptopokra már egyáltalán nem tudsz Win7-et telepíteni csak Win10-et. A Linux driver támogatottsága kb három nagyságrenddel jobb (egy csomó eszközre csak feltelepíted és megy kis túlzással egy vasalóra is). Frissítéskezelés? Szoftvertelepítés? Ezek sokkal könnyebbek mondjuk egy Ubuntun. Most meg már itt van a Flatpak vagy a Snap nagyon sok szoftver elérhető hozzájuk és egyre bővül a lista.

    GIMP-el mi a bajod? Egy szabad felhasználású szoftver képszerkesztésre alap dolgokat simán meglehet vele csinálni tökéletesen.

    Akinek meg spec program kell (marginális kisebbség) az vegyen olyan gépet amilyet a spec programkészítője előír.

    A cikk arról szól munkahelyeken lehet-e használni. Nagyon sok helyen a felhasználóknak kb annyi joguk van, hogy elindítják az asztalról azokat a programokat amiket nekik kell használni ezek ráadásnak egyre jobban kerülnek fel a felhőbe. Akkor meg minek fizetni az MS-nek a nemlétező terméktámogatására? Business partnerek vagyunk az egyik kollégánk OneDrive problémáját körülbelül 4 hónapja nem képesek megoldani kb isten ments, hogy az MS supportjával kapcsolatba kerülj. Semmiféle segítséget nem kapsz.

    Ráadásnak ez a Huawei eset szépen rávilágít mi van akkor ha amcsi szoftverre vagy kényszerítve. Az MS is belebegtette Huawei laptopokra nem ad majd Windows Lincenszet. Ez a ha saját rendszered van elképzelhetetlen.

    Szóval egyenesen kötelezőnek kéne legyen valami Linux használat a közigazgatásban és az állami szektorban kerül amibe kerül.