• TokraFan
    #46
    Az nem tűnt fel neked, hogy Kína csak azóta került fel egyáltalán a gazdasági világtérkép szélére, mióta a nyugati cégek elkezdték kiszervezni hozzájuk a gyártást és vitték a know-how-t is magukkal? Mert addig a sárgák maximum a földet túrták.
    Nem állok senkinek a pártjára, egyszerűen a nyugati világ minden hibájával együtt is élhetőbb, mint ez a csökött kommunista-diktatúra.

    "Az amerikai agyelszívás nélkül - ami legalább akkora lopás, mint a kifejlesztett technológiák lenyúlása - az átlagtahó jenkik sem lennének sehol."

    Már hogy a fenébe lenne ugyanolyan lopás? Az, hogy egy ország, vagy egy cég, magához csábít külföldről szakembereket, tudósokat, teljesen legális folyamat. Te is oda mész dolgozni, ahol több fizetést kapsz! Tetszett volna pl. a magyaroknak megbecsülniük a tudósaikat, nem pedig elüldözni! Akkor nem az USA-ban alapítanak cégeket (pl. Intel) vagy jegyeztetnek be találmányokat! Persze egyszerűbb szidni az USA-t, ahelyett, hogy ezzel szembe néznénk!Egy kész és védett technológia ellopása ezzel szemben a legaljasabb bűnök egyike! Semmibe venni mások munkáját, mások befektetett pénzét, hogy aztán kvázi anyagi kockázatok nélkül lehessen profitot termelni és így olcsóbban adni mint az eredeti jogtulajdonos, akinek még a befektetett millióit is vissza kéne hoznia a találmányának/termékének.

    Az meg egy dolog, hogy az USA atomot küldött Japánra, de ha emlékszel, Japán intézett elsőként (hátba)csapást az USA ellen Pearl Harbor-nál! Megjegyzem, Kína is benne volt a buliban, amikor az USA-val egyetemben előzőleg felszólította Japánt a feltétel nélküli megadásra, és már akkor kilátásba helyezték, hogy ennek elmaradása súlyos, pusztító következményekkel fog járni!