• dyra
    #25
    Ez a legnagyobb hitelező nem állja meg a helyét, jelen pillanat Kína van rászorulva az USA-ra. Brutális kereskedelmi többlete van velük szembe. Az államkötvényeket nem értem minek kevered ide.

    Nem tudom pontosan milyen hatalmi játszmák mennek a háttérben de az biztos, hogy eleddig olybá tűnt megyünk a szabadkereskedelmi egyezmények világába aztán most Trump azt mondta mégse.

    Van igazsága akármennyire is populáris. A lakosság túlnyomó többsége nem nyer csak a nagyvállalatok. És a világpiacon olyan országok termékeivel kellene versenyezni akiknél mondjuk nincs egészségügy, nyugdíj, és hasonlók (munkaerőpiac dettó engem most rúgtak ki az IT-s melómból indiaiak fogják csinálni sokkal olcsóbban). Az, hogy hatékonyabban termelnek semmi másnak nem köszönhető mint a human erőforrások kiszipolyozásának. A nagyvállalatok degeszre keresik rajta magukat eleddig olybá tűnt és a statisztikák is azt mutatták az emberek általános életszínvonala javul az egész világon mégis egyre több helyen populista politikusok szerzik meg a hatalmat. Úgy néz ki nem megy ez a nagy összeborulás.

    Van egy hatalmas réteg, szinte minden országban akiknek egyszerűen túl gyors lett ez a digitalizált világ kapkodják a fejüket és nem értik az eseményeket. A populisták pont őket tudják megszólítani. És ez világjelenség. Tehát a mainstreem média fullba nyomja a nemzetközi csapat a tuti, legyünk szabadok, szabadkereskedelem stb.. de az igazság ami az emberek fejében jár legalábbis egy jó részében még az olyan fejlett országokban is mint az USA pont ellenkezője.

    Kína nem tudja megfingatni USA-t. Sem gazdasági, sem katonai sem semmilyen értelemben. A végén engedniük kell.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.20. 19:40:41