• mrzed001
    #75
    "a neten unatkozó műkörmösök és aktivista fotelhuszárok a szívószálak, lufik miatt rinyálnak... "
    Ez jó volt, like-olom

    A többivel nagyrészt egyet is értek.
    Vannak ugyebár a nem 1x használatos, erős szatyrok ... és bár műanyag, de 10 éven át használod. Így tényleg minimális a környezeti terhelése.

    Üveg újrahasznosítás: azon röhögtem minap, hogy a sörös üvegeket is törik. Már nem átveszik, átmossák, hanem bezúzzák, újra csinálják. Ostobaság.

    Ami a fejlődést illeti, azzal vitatkoznék. Sokkal pörgősebb lett az élet, sokkal több a munka/teendő. Ez megköveteli hogy egyes dolgokat gépre bízzunk pl mosás, szárítás, mosogatás, porszívózás. Semmi gond nincs ezzel, ha ezek az eszközök nem romlanak el automatikusan 3-4 évente a tervezett avultatás miatt ! Na ez, a tervezett avultatás, EZ a valódi környezetszennyezést generáló tényező.

    A mamataxit is megértem. Ez a világ már nem az amiben mi felnőttünk. Ott még nyugodtan ki mertek engedni az utcára minket, volt közbiztonság. Ma, már az emléke is elszállt.

    Az illegális szemétlerakók az mindig is probléma volt. És mindig is egy apró kisebbség az elkövető. Sőt, itt ugyebár ez üldözött, büntetendő !!
    Ezt aligha lehet se mennyiség, se mértékben hasonlítani a szabályok nélküli vad folyó-, és tengerszennyezéssel lásd Afrika, Ázsia.