• kvp
    #4
    Na jo, ez vagy felreforditas vagy szandekos csusztatas. Az eredeti hatarozatban arrol van szo, hogy a rendszerek megbizhatatlanok es nok, valamint sotetebb boruek eseten tul sokszor hibaznak. (feketek eseten sokszor fel sem ismeri az arcot a rendszer, tehat meg sem probalja azonositani)

    Szoval valamiert a jelenlegi arcfelsimero MI-k szamara a legtobb fekete majom es nem ember, raadasul teljesen egyforma. Nem veletlenul van letiltva par automatikus cimke a Google rendszereben is, mert egyszeruen nem tud kulonbseget tenni egy feketeafrikai ember es egy ugyanott elo majom kozott. Pedig egy atlagos embernek ez tobbnyire trivialis, csak az MI-t nem eleg jol tanitottak be. Legalabbis egyelore.

    Ezek utan gyakorlatilag hasznalhatatlanok a rendszerek, mert jol vilagitott 3 nezetu portrefotok hianyaban (amilyeneket a repteri kapuk is csinalnak es amiket rabositaskor keszitenek) csak a feher ferfiak kozott tudnak rendesen kulonbseget tenni. Oket meg minek vegzaljak...

    ps: Ok, hogy a San Francisco-i onkormanyzat hagyomanyosan ultraliberalis vilagnezetu, de szerintem most eppen egy ertelmes dontest hoztak.