• ostoros
    #16
    "az önkéntes együttműködés meg az erőszakos kizsákmányolás közé"
    Hol önkéntes az, amikor az egyik félnek csak az utcán csövezés az alternatívája?

    " És ha elégedetlen vagy egy önkéntes szerződés feltételeivel, akkor nem felállsz az asztaltól, hanem kéred az államot, hogy kényszerítse a másikra a te egyoldalú feltételeidet, mert te kitalálod, hogy a másik tartozik neked bármivel is, miközben eleve nem is muszáj neki munkahelyet létrehoznia."
    Ja, nem muszáj neki, el is lehet neki takarodnia, de nem teszi, mert képes rákényszeríteni az ő feltételeit a másik félre. És ez állami beavatkozás nélkül nem fog egyensúlyba kerülni, bármit hazudoznak is.

    Megtehetné, hogy elmegy falura disznót nevelni, aztán nem tudnál rajta eleve semmit követelni. "
    Ja, látom magam előtt a MOL elnökét, vagy a Mercedes vezérigazgatóját vagy mondjuk akármelyik oligarchánkat, ahogy lapátolja a disznószart. Te is látod magad előtt a képet? Nekem kicsit nehéz elképzelni.

    " Lehet meg is teszi, ha az állam túl sokat szívatja, te meg munka nélkül maradsz."
    Ja, csak rajta! De hülyeséget hazudozol, mert attól, hogy a kizsákmányoló vadparaszt elmegy, lesz helyére másik cég, mert az igényeket ugyanúgy ki kell elégíteni.
    Ez az egyik alap hazugság nálatok: hogy mi lesz ha a kedves multi elmegy!!!!
    1. Nem megy el, mert ennyit sehol máshol nem tud szakítani a régióban. És ez nem nagyon fog változni a közel jövőben, főleg ha hozzád hasonlóan agymossák a lakosság agyát, és még örül is az egyenlőtlen feltételeknek ahogy te is teszed.
    2. Ha elmenne, akkor más cégek átvennék a helyüket, akiket mondjuk adott esetben pont a kedves multid fojtogatott eddig a nyomott áraival vagy az általa kilobbizott szabályozással.

    "Szóval neked az csak egy plusz dolog az életedben, hogy bárki hajlamos veled egy munkaszerződés keretében együttműködni."
    Nem értesz te semmit az emberek életéből. Fogadjunk, még egyszer sem dolgoztál.
    AKKOR PLUSZ DOLOG, HA NEM EGYAZON FELTÉTELLEL ÜL LE VELED MINDEGYIK, HOGY TESSÉK MOSLÉK, ÖRÜLJ VAGY MEHETSZ!

    "Inkább jobb lenne ha a lobby, meg az állami cég kimentések, meg a korrupció, meg koncessziók, meg egyéb multis kiváltságok ellen kardoskodnál. Ezek valóban jogtalan erőfölénybe hozzák a cégeket és ezek valóban ártanak az egyszerű munkásnak."
    Épp ezt teszem, te pedig épp ez ellen ágálsz. Olyan nincs, hogy küzdök az egyik korrupció ellen, miközben a másikat pedig elnézem, mert az nem állami korrupció tehát azt szabad, ilyen csak nálad van.

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.09. 10:58:10