• Sydra
    #11
    Most nagyon jól szemléltetted az utolsó válaszoddal, hogy mi a probléma. Ha én is így állnék hozzád, akkor én is azt írhatnám, hogy annak örülsz, hogy a világ szarabb lesz. De valószínűsítem téged sem a rossz szándék vezérel, csak keveset tudsz a gazdaságról és a tudatlanságodat arroganciával palástolod. A világ nem úgy működik, hogy te jót akarsz és ha valaki nem ért veled egyet, akkor ő rosszat akar.
    Azok alapján amiket más cikkekhez is kommenteltél, úgy gondolom, hogyha az történne a politikában és gazdaságban, amiket te szeretnél, akkor sok ember az utcára kerülne és/vagy szegényebb lenne. Ezért nem értek veled egyet, mert én azt szeretném, hogy a lehető legtöbb ember legyen boldog és sikeres, mert jobb egy ilyen társadalomban élni, mint egy olyanban ahol mindenki panaszkodik meg a markát tartja.
    Nagyon nagyon leegyszerűsítve a dolog így néz ki az én nézőpontomból: Az állam bele kavar az emberek életébe, az embereknek rosszabb lesz, az állam a szabad piacot hibáztatja, az emberek a szabad piacot hibáztatják, az állam újra beavatkozik, az egész kezdődik elölről és minden ciklussal csak rontunk a helyzeten. Az egész a gazdaság meg nem értéséből és a beteges emberi önzőségből fakad.
    Az meg valami újkori szürreális tévképzet, hogy bárkinek jár a boldog élet, meg a sikeres karrier és ha ezek nincsenek meg akkor arról valaki más tehet és követeljük az államtól, hogy szolgáltasson "igazságot". Az értékeket az emberek hozzák létre. A legjobb dolog, ami történhet, hogy az állam ebben nem akadályozza őket. Ebből persze nem lesz utópia, de messze jobb lesz az eredmény, mint amikor az állam szétkeni a felelőtlenek sarát a társadalmon, mert ez minden amit tenni tud, semmi mást.