• wraithLord
    #6
    Szerintem ha nem akartak volna semmit megvédeni, akkor pl. full védekezésbe mentek át volna, minimálisan szükséges várvédelemmel,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    és nem hagynak kint a vár előtt sereget. Akkor idő sem kell ahhoz, hogy a Night King "elég biztonságosnak ítélje a helyzetet", mivel nem kell előtte ledarálnia fél Westerost. ( Ez azért is előnyös lett volna, mert esetleg Jonéknak nagyobb seregük marad Cersei ellen.)
    Jon minél előbb el akarta kapni a Night Kinget, ez kiderült a megelőző részből, nem akarta megvárni, amíg Brannál köt ki. És csak remélte, hogy ez minél hamarabb megtörténik, és minél kevesebben halnak meg közben. Ez különböző nem várt problémák miatt nem jött össze, aztán csodával határos módon az utolsó pillanatban Arya-nak mégis sikerült kicsinálnia a Night Kinget. (Oké, Melisandre sugallta neki, hogy neki kell megölnie, de már csak akkor, amikor fejtetőig voltak a szarban.)
    Hogy a Dothrakikat mi a francnak kellett kiküldeni 2 perc alatt megdögleni, azt senki nem tudja, pláne úgy, hogy nem is volt náluk dragonglass fegyver, hanem a saját sima fegyvereikkel mentek. (Persze nyilván látványos volt, és meg kellett mutatni, mi jön Winterfellbe, ha a Dothraki lovasok is kb. 2 percig bírják ellenük...)