• TokraFan
  #462
  "akkor sem fogom megváltoztatni a véleményemet arról hogy ami nem bizonyított az csak feltételezés"

  A "sötét anyag" (mely elnevezés eleve helytelen, mert szó nincs sötétségről) létezése mérhető, a jelenlegi tudásunk alapján levezethető, sőt, le is fényképezték már! Az ismereteid hiányosak, a "sötét anyag" gravitációs hatást fejt ki, gravitációs kölcsönhatásban van a környezetével és tömeggel is rendelkezik (ez mind mérhető), az más kérdés, hogy egyelőre nem tudjuk, konkrétan mi alkotja!
  Bár a galaxisok kialakulásának elméletében vannak vak foltok, pl. az NGC 1052-DF2 esetén most gyakorlatilag nem mutatható ki "sötét anyag", ami rendkívül szokatlan, de nem is megmagyarázhatatlan. A tudomány így fejlődik, te vagy a hatvanezredik, aki azt gondolja -tévesen-, hogy minden tudással együtt születtek a tudósok. Ezzel szemben ez egy folyamat...

  Mindenesetre, ez az egész olyan messze áll a hittől, mint Makó-Jeruzsálemtől! Mindenki, aki ilyet mond (miszerint a tudomány is hit), az semmit nem ért a tudományból/tudományhoz! Ami nem baj, én sem értek az orvosláshoz, de nem is fogom ekézni a sebészt butaságokra alapozva, ha egyszer teljesen hülye vagyok az egészhez!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.23. 12:43:54