• Nemzsidó
    #31
    Addig, amíg az idő fogalmát nem képesek megmagyarázni a tudósok, nincs is értelme a látszólagos "tágulás üteméről" beszélni...
    Ahogyan a gravitációt, úgy az időt is csak érzékelni és mérni vagyunk képesek, de ezek valódi mibenlétét nem értjük. Ha a gravitációnál feltételezhetünk "antigravitációs hatást", akkor az időnél szintén fel kell tételeznünk egy "antiidő folyamot" is. S ahogyan az antigravitáció az ismert térben a gravitáció ellenében hathat, úgy az antiidő hatással lehet a szintén csak feltételezett ősrobbanás terére és idejére, azaz az általunk eddig is csak részlegesen megismert téridőre, dimenziókra.
    A térdimenziók, s benne az anyag létrejötte feltételezi az idő létezését, viszont nem zárja ki az u.n. "nem tér-nem idő" állapotot, mint az univerzumot megelőző állapotot, ami nem a "semmi".
    Az "ősrobbanás" vélhetően egy "fehér lyuk", egy idő-tér-anyag-kiáramlás lehet, a "fekete lyuk" átellenes oldala, ahol az anyag nem elnyelődik és felbomlik, hanem mintegy téridő buborékba "teremtődik", ha úgy tetszik, valóban a "semmiből" egy általunk ismeretlen térrészből, más időből. Az anyag a mi térrészünkbe áramlása folyamatos, míg a fehér lyuk aktív, s a téridő buborék össze nem omlik.
    Na erre varrjatok gombot :)