• dyra
    #120
    "Mind Newton, mind Einstein matekja tokeletesen mukodik tovabbra is. Nem buktak meg az elmeleteik, hanem kiegeszultek hogy az univerzum egy nagyobb egeszere legyenek ervenyesek"

    "Newton megfigyelései mindaddig az egyetlen magyarázatot adták a világegyetem mozgására, amíg az atomi világ és az igen nagy sebességek és távolságok tanulmányozásáig el nem jutott a fizika és a csillagászat. Einstein módosította Newton elképzeléseit, és kimondta azt hogy semmi sem haladhat gyorsabban a fény sebességénél. A korábban különállónak vélt tér és abszolút idő egy rendszert, téridőt alkot. A gravitáció terjedése is részben hullámtermészetű, és a fenti sebességi korlátnak úgy engedelmeskedik, hogy meggörbíti a téridőt. Einstein relativitás elmélete szerint mindennek aminek energiája van, tömege is van, s a gravitáció hat rá, így az energiával rendelkező fényre is.

    Földi viszonyok és földtani objektumok esetében a sebességek és tömegek olyan kicsik, hogy az Einstein féle módosításokkal nem kell számolnunk. "

    http://fold1.ftt.uni-miskolc.hu/~foldfj/fizgeol/5gravitacio.htm

    No akkor teljesen pontosan csak nem lehet Newton-al számolni.

    "A tudomanyt meg a vallast ne keverjuk. A tudomany eseten megvan az opciod hogy megerts, a vallas eseten viszont kotelezo hinned megertes nelkul."

    Nem kevertem. Te kevered most. Annyit mondtam mivel nekem nincsenek meg a skilljeim ahhoz, hogy értsem a tudományt marad a hit. Pontosan ugyanúgy tanulhatok teológiát és akkor ott is biztosan kerek logikus dolgokat fogok hallani. Egyébként nekem a valláshoz is hiányoznak a skilljeim azt se értem.

    De örülök neki, hogy ilyen sok embernek megvan a képessége, hogy pl felfogja a Planck-idő fogalmát vagy jelentését és le is tudja vezetni, hogy miért annyi amennyi. Fantasztikus.

    Ezt a lehetőség dumát hagyjuk. Egy szűk elitnek van meg a lehetőség, hogy az életet a tudománynak szentelje a többiek fórumokon osztják az észt. Arról, hogy ez a szűk elit mit "talált" ki.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.04. 22:29:36