• TokraFan
    #108
    "A filozófia tényleg azt a célt szolgálja, hogy az objektív tudásunk közötti hézagokat kitöltsük és ilyen formán tényleg közel áll a vallási rendszerekhez."

    Semmi köze nincs a vallási rendszerekhez, irányzatokhoz! A tudományban már az elméleteket sem légből kapjuk, az egzakt bizonyítással még nem hitelesíthető elméleteket, hipotéziseket és tudományos teóriákat nem kezeljük tényként, de ennek ellenére a már meglévő tudásunk alapján le kell tudni vezetni, vagyis illeszkednie kell ahhoz, és következnie kell mindabból, amit már tudunk! Ez jelentős különbség a vallásokhoz képest, ahol totális fikciókkal és légből kapott mesékkel állunk szemben, melyek semmilyen kapcsolatban nincsenek a valósággal és a már bizonyított tényekkel sem, sőt, legtöbb esetben egyenesen szembe mennek a megfigyelésekkel, mérésekkel, tapasztalatokkal!

    Mindennek tetejébe, egy tudományos elmélet nem tény, nem is kezeljük annak, ellentétben a vallásokkal, ahol konkrét tényként tanítják és állítják be a bizonyítatlan fikciókat!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.03. 22:47:02