• TokraFan
    #30
    Milyen propagandáról beszélsz? Eleve, itthon csak a fityesz tolja az agymosást már mindenhol, ami pont az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni az embereket. És ez sikerül is azoknál, akik életükben nem jártak külföldön. Csak az van, hogy kimész külföldre, lehetőleg sok helyre és szépen ledöbbensz, hogy mennyire szar itthon minden...Nem a csilivili gazdagság miatt, hanem a hangulat miatt, az emberek miatt, a kultúra megléte miatt. Én erről beszélek, mert tapasztalom a gyakorlatban, nem csak olvasok róla és elképzelem. Jártam szinte minden kontinensen (kivéve Afrikát), rengeteg országban, több külöböző kultúrában, még Kínában is voltam, igaz, munka kapcsán, de azért volt időm kicsit elmerülni is. Mondjuk Kína pont nem az a hely, ahova elmennék életvitelszerűen, de számos más országba simán.

    Kösz, hogy meghazudtolsz, de a történet természetesen nem volt kamu. Nem kell ahhoz senkinek a fejébe belelátni, hogy megtapasztald a közhangulatot! Elég ránézni a befásult, besavanyodott, gőgös és dühös arcokra, elég, ha az utakon megtapasztalod a sok agresszív k*rvaanyázó, száguldozó suttyót, elég, ha bemész egy üzletbe és hozzád szól az átlag bunkó eladó, elég, ha bemész egy vendéglátóhelyre ahol azt érzed, még neked kéne megtisztelve érezned magad, hogy náluk vendékeskedhetsz!
    Jobb helyeken külföldön ebből szinte alig tapasztalsz valamit, illetve pont az ellenkezőjét látom. A barátom is ebből szűrte le amit mondott...Érezzük is mindannyian nap-mint-nap. Maximum az nem, aki a 4 fal között a fotelben éli le az életét, vagy egy kis faluban, ahol 5 ember éli a tökunalmas életét.