A Resident Evil Fan Remake készítőinek első saját horrorjátéka.
 • grebber
  #1
  Új horrorjáték a Resident Evil 2 fan remake készítőitől.

  A Resident Evil 2 Fan Remake-et akkor kaszálták el, amikor a Capcom bejelentette a hivatalos verziót. A fejlesztők azóta sem tétlenkedtek, javában dolgoznak első saját projektjükön, a Daymare: 1998-on.
  Balszerencsés véget ért néhány tehetséges rajongó projektje, melyben a Resident Evil 2-t újították volna fel modern grafikai köntösben. A srácok nem ütköztek jogi problémákba, mindössze arról van szó, hogy a Capcom is megcsinálja a saját hivatalos remake-jét, így a fanok munkája feleslegessé vált.
  Az Invader Studios viszont nem keseredett el, inkább hozzákezdett első saját játékához. A Daymare: 1998 egy vérbeli túlélőhorror, ráadásul a projekthez megnyerték a Capcom egykori designerét, Satoshi Nakait is, aki a Resident Evil Zerón és a Code Veronicán dolgozott.
  A külső nézőpontból játszható anyag leginkább a Resident Evil 4-re hasonlít, ám annál sokkal sötétebbnek néz ki. A főhős ráadásul olyan öltözékben nyomul, mint Sam Fisher a Splinter Cellben. A készítők szerint megannyi popkulturális utalást kapunk a kilencvenes évek horrorfilmjeire. A régivonalas játékmenetet olyannyira komolyan veszik, hogy a játékban csak limitált mentési pontok lesznek, illetve ellenfélből több lesz, mint lőszerből.

  - 2017-ben Az Invander Studios elindította a Daymare: 1998 Kickstarter-kampányát. A srácok 180 ezer dollárt szeretnének összekalapozni a klasszikus Resident Evilekre hajazó túlélőhorrorra. Csúfosan elbuktak mindössze $45,532 tudtak összekalapozni.
  - A sikertelen Kickstarter-kampány után bizonytalanná vált az Invader Studios játékának sorsa, később azonban jó hírekkel szolgált a csapat. A Steam Greenlighton bizalmat szavazott a közösség a játéknak, így folytatódhatott a fejlesztés.

  DAYMARE: 1998 - H.A.D.E.S. Story Teaser  A Daymare: 1988 idény nyáron debütál PC-n, de később Xbox One-os és PS4-es változat is várható.

  info képekkel és további videóval: Gamekapocs