• Sequoyah
    #55
    A biológusok és pszichológusok erről mást állítanak, de mindegy.


    Nem nem allitanak mast. Nem sajat magamtol talalom ki ezeket, hanem meghallgattam egy rakas biologust es szociologust. Amit irtam az a tudomany mai allasa.

    A nők egyrészt szülnek, ami igen megterhelő. Dolgozni közben nem igazán lehet. Másrészt a nőknek van úgynevezett melle, amivel szoptatni szoktak, a férfiak ilyet pedig nem tudnak.

    Ez megmagyaraz kb fel ev, maximum 1 ev kiesest, nem pedig 3-at ami Europaban szokas.

    Harmadrészt a nők sokkal jobban tudnak gondoskodni a kisbabákról, mivel évmilliók óta erre fejlődtek.

    Ennek az egvilagon semmi alapja nincsen, ez csak egy megszokas. Az otthonmaradt apukak pont ugyanolyan jol ellatjak a gyereket.

    A wage gap statisztikák amikkel kampányolnak az a kihagyott időt is bele szokta számolni

    Biztos talalsz olyat is, de a legtobb adat amit talaltam az oraberre vonatkozott, es ugyanugy megvan a kulonbseg...

    A munkatapasztalatos érvemet meg meg se próbáltad cáfolni.

    Miert kellett volna megcafolni ha egyszer a munkatapasztalat egy valos indok? A fent emlitett kiesett eveket nyilvan nem lehet potolni.

    Valószínű bizonyos különbségeket még nem vettünk figyelembe.

    Igen, peldaul a diszkriminaciot. Ezt ugy mondod, mintha nem lett volna szamtalan valos eset amikor kiderult hogy az ugyanolyan jo munkat vegzo noi kollega kevesebbet keresett a ferfinel, forditott eset pedig joval ritkabb. Szoval egeszen biztosan nem 0 a diszkriminacio.
    Ez az erved tenyleg olyan, mintha te mar elore eldontotted volna hogy mi a velemenyed, es a tenyeket ugy cseresznyezned ossze hogy az stimmeljen, a ami pedig nem illik a kepbe azt figyelmen kivul hagyod...


    Egyéneket van értelme okolni. Igazságot tenni is csak egyéni szinten lehet.

    Sajnos akkor ez a kulonbseg a kettonk kozott. Te hibaztatni akarsz valakit, meg "igazsagot tenni", akarmit jelentsen is ez. En pedig problemat megoldani, amit csak rendszerszinten lehet.