• Sydra
    #54
    "Csak ha ugy neveled oket, es persze a legtobben ugy nevelik oket. Ez egy erdekes kerdes, mert a lo masik oldalara sem kene esni... De semmi biologiai nincs ebben, ez tarsadalmi kerdes."
    A biológusok és pszichológusok erről mást állítanak, de mindegy.

    "Es miert is a no marad otthon gyereket gondozni?"
    A nők egyrészt szülnek, ami igen megterhelő. Dolgozni közben nem igazán lehet. Másrészt a nőknek van úgynevezett melle, amivel szoptatni szoktak, a férfiak ilyet pedig nem tudnak. Harmadrészt a nők sokkal jobban tudnak gondoskodni a kisbabákról, mivel évmilliók óta erre fejlődtek.

    "Nem mert az atlagot oraberben szamoljak (legalabbis a jobb tanulmanyokban), amibe a nem dolgozott ido nem szamit bele. Ez a karrierutat befolyasolja csak (pl tapasztalat)."
    A wage gap statisztikák amikkel kampányolnak az a kihagyott időt is bele szokta számolni. A munkatapasztalatos érvemet meg meg se próbáltad cáfolni.

    "unexplained pay-gap"
    Igen, arról azt tudjuk, hogy nem tudjuk. NEm következik belőle elnyomás. Valószínű bizonyos különbségeket még nem vettünk figyelembe.

    "A tarsadalom osszessege okolhato. A nok is szepen tovabbadjak a gyerekeiknek ezen rossz beidegzodeseket, es a nok is diszkriminaljak egymast es magukat."
    Egyéneket van értelme okolni. Igazságot tenni is csak egyéni szinten lehet.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.04.18. 21:20:57