• Sydra
  #54
  "Csak ha ugy neveled oket, es persze a legtobben ugy nevelik oket. Ez egy erdekes kerdes, mert a lo masik oldalara sem kene esni... De semmi biologiai nincs ebben, ez tarsadalmi kerdes."
  A biológusok és pszichológusok erről mást állítanak, de mindegy.

  "Es miert is a no marad otthon gyereket gondozni?"
  A nők egyrészt szülnek, ami igen megterhelő. Dolgozni közben nem igazán lehet. Másrészt a nőknek van úgynevezett melle, amivel szoptatni szoktak, a férfiak ilyet pedig nem tudnak. Harmadrészt a nők sokkal jobban tudnak gondoskodni a kisbabákról, mivel évmilliók óta erre fejlődtek.

  "Nem mert az atlagot oraberben szamoljak (legalabbis a jobb tanulmanyokban), amibe a nem dolgozott ido nem szamit bele. Ez a karrierutat befolyasolja csak (pl tapasztalat)."
  A wage gap statisztikák amikkel kampányolnak az a kihagyott időt is bele szokta számolni. A munkatapasztalatos érvemet meg meg se próbáltad cáfolni.

  "unexplained pay-gap"
  Igen, arról azt tudjuk, hogy nem tudjuk. NEm következik belőle elnyomás. Valószínű bizonyos különbségeket még nem vettünk figyelembe.

  "A tarsadalom osszessege okolhato. A nok is szepen tovabbadjak a gyerekeiknek ezen rossz beidegzodeseket, es a nok is diszkriminaljak egymast es magukat."
  Egyéneket van értelme okolni. Igazságot tenni is csak egyéni szinten lehet.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.04.18. 21:20:57