• nkmedve
  #11
  "Az IMDB-n én is 10-et arra, ami tetszik (és 1-est arra, amit már 10-15 perc után félbehagyok)"

  A személyes véleményem szerint, egy ilyen átlagos blockbusterre nem reprezentatív sem a 10 sem az 1-es értékelés, tehát azért nem veszem figyelembe ezeket az szélső értékeket (én is adtam már 10-est bizonyos címekre, de ez nagyon ritka). Ez csak az én módszerem, nem kötelező követni, bár fogalmam sincs miért pont ebbe kötöttél bele, mivel a 10-es és 1-es osztályzások kivétele általában alig változtatja meg egy film átlag értékelését, maximum néhány tizedet számít. :)
  Ettől függetlenül még a lényeg megmarad, miszerint IMDB-n sokkal többen szavaznak és sokkal inkább reprezentálva vannak ott az átlagos nézők, mint Rotten-en amit nagyon sokan csak a frusztrációik kiélésére használnak így próbálva ellensúlyozni a pozitív kritikusi véleményeket.

  "aztán most mennyin áll a film"

  Ha jól tudom nem volt tömeges kitiltás, csak simán lenullázták a szavazást. Szóval aki akart, az szavazhatott újra. Nyilván ha ugyan azok az emberek ismét leszavazták akkor olyan nagyon más eredményre nem lehetett számítani. Megjegyzem, hogy most sincs sokkal több szavazat mint a film megjelenése előtt (80 vs 58 ezer), szóval jó eséllyel a mostani szavazatoknak nagy része is ugyan azoktól származik akik megnézés nélkül szavaztak pro vagy kontra, így számomra sok hitele nincs ennek a mutatónak.

  "Lehet magyarázni, de mindenhol a leggyengébb (vagy közel a leggyengébb) értékelést kapta az eddigi MCU-filmek közül."

  Egy szóval nem mondtam, hogy ez lenne a legjobb MCU film, maximum a középmezőnybe fér be szerintem. Ugyanakkor amit Rotten-en műveltek egyesek a megjelenés előtt az erősen szánalom kategóriás volt.
  Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2019.04.16. 23:36:12