• kvp
    #17
    "Szóval jól hangzik hogy azok választják a droidot akik értenek a pc-hez csak kurvára nem igaz. Inkább azok akik sokat foglalkoznak vele."

    Nem ezt irtam. Az android-ot foleg azok valasztak akiknek nincs penzuk masra, jellemzoen a fejlodo vilagban. Tovabba egy nagyon kis reteg aki mernok/hacker es sokkal kenyelmesebb neki, hogy azt csinal amit akar.

    Az mar csak a mellekhatasa, hogy ha egy gyerek kenytelen megerteni, hogy mit is csinal a szamitogepe (=telefonja) ahhoz, hogy rendesen tudja hasznalni, akkor nagyobb esellyel lesz belole mernok, mintha minden csak ugy mukodne (lasd: automagically). Igy azok a gyerekek (lasd a cikket), akiknek semmi szukseguk es motivaciojuk arra, hogy megertsek hogyan mukodik a telefonjuk, joreszt nem is fognak kesobb sem ezzel a terulettel foglalkozni.

    Viszont azt irtam, hogy az iphone-t azok valasztjak foleg azok akik nem ertenek hozza vagy nem akarnak erteni hozza, mivel nekik sokkal konnyebb hasznalni. Aki ert hozza, annak alapvetoen teljesen mindegy milyen keszuleket hasznal (lehetne akar debian linux alapu is), bar az iphone eseteben eleg sok hasznalatgatlo funkcio kerult bele azert, hogy a kevesbe hozzaertok ne tudjak konnyen elrontani.

    "A fájlkezelés nekem is szokatlan volt az első néhány napban, de nem kellett zseninek lenni hozzá hogy alkalmazzak egy onedrivot, és egy documents appot."

    Ertelmes ember nem hasznal online tarhelyet egy sima telefon file-jainak rendezesere, foleg nem ugy, hogy joreszt azzal csak a netes rendszeren keresztul lehet egyik programbol adatot atvinni a masikba. Bar az, hogy letezik olyan 3rd party alkalmazas, ami kepes egy opearcios rendszer alapfeladatait ellatni azert vicces. A documents mar nagyjabol hasznalhato lenne, ha mindent latna. De nem lat es atlagos felhasznalok eseten ez meg jo is.

    "Az 12-es ios-ben viszont már van fájlkezelő is."

    Igen, vagolap is lett kesobb. Az is olyan extra funkcio, amit bizonyos ismeroseimnek (tobbnek is) a mai napig nem tudtam elmagyarazni. Persze attol meg hogy nem erti a vagolap mire jo, meg tud facebook-ra post-olni, meg (al)hireket megosztani. Neki mar a mostani ios is tul sokat tud. A tobbseg alapvetoen nem akarja tudni, hogy mi az a vagolap es mi az a file. Ok azt sem ertik, hogy mi az online es offline tartalom kozti kulonbseg, tehat hogy a keszulekkel keszitett fotok a keszuleken vannak, mig a facebook-os post-ok alapbol nem. Nekik az iphone sokkal jobb mint egy android, ahol nem lenne mas valasztasuk mint megerteni vagy allandoan benazni.

    "Az OSX nekem nem jött be úgyhogy maradtam a windowsnál,"

    Nekem sem, az utolso apple desktop amit hasznaltam meg macos9-el ment (ppc-n). Viszont az OSX az egyebkent pont az 'egy sima gui egy posix operacios rendszer felett' kategoria, mint az android vagy a pixel. Igazabol teljesen mindegy melyiket hasznalja az ember. Az OSX arra jo, hogy kevesbe legyen fajdalmas a telefon es a desktop gep kozti adatcsere. Peresze erre sincs szuksege a tobbsegnek, mert ha kell valami, akkor csak megosztja facebook-on vagy instan es az bejon a masikon is. (igen, ilyen ismerosom is van es nem ugyanaz a szemely mint a fent emlitettek)

    Szoval a lenyeg, hogy az android nagy elonye az iphone-nal szemben az, hogy olcso es ezert olyan emberek is megengedhetik maguknak, akiknek nem lenne penze Apple termekre. Viszont a hozza nem erto vagy csak szimplan lusta emberek nagyreszenek az iphone valo inkabb, mert a tudasa limitalt. Ez jelen esetben szandekos es elonyos tulajdonsag.