• kalapos01
    #8
    De miért ne mondja senki, amikor te írod, hogy nem érted. És utána be is bizonyítod. Érdemes belegondolni egy kicsit a folyamatba és továbblépni a két oldalon álló számok dedós összeadásán és összehasonlításán, és feltenni a kérdést, hogy egy 100 milliós filmet miért készítenek el?

    Igen, többet hozott, mint amibe került a gyártása. Csak azt felejted el, hogy 1. a filmre a stúdió nem csak a gyártási költséget költi, 2. annak, amit hoz a film, több, mint a fele nem a gyártóé lesz. És akkor máris 150 millió dollár fog szemben állni mondjuk 130 millióval. És akkor még pro és kontra lehetne folytatni a sort azzal, hogy a gyártó nem csak a moziból kap bevételt, illetve, hogy egy filmnek nem nullszaldósnak kell lennie, mert akkor jobban járnak, ha alacsony hozamra a bankba teszik a rá szánt pénzt.

    Arról nem is beszélve, hogy egy film már akkor is rosszul szerepel, ha 100-200 millió dollárral alulmúlja a tervezett magas bevételt, mert azzal a bevétellel számolnak máshol. De itt szó sem volt ilyesmiről.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.04.29. 11:35:01