• wraithLord
    #21
    Mindegy, mert akkor már az egész értelmét vesztette, amikor Holdo egy hyperspace ugrással kettévágta Snoke hajóját. Gyakorlatilag a Ep.4-7 arról szólt (+Rogue One megalapozta), hogy bazinagy birodalmi (később "First Order") tömegpusztító vackok megsemmisítését tervezgették és kivitelezték.
    Snoke mega-dreadnoughtja is egy bazinagy tömegpusztító vacak gyakorlatilag.
    Ha ilyen egyszerűen meg lehet oldani, hogy egy Mon Calamari flagshippel kettévágod, akkor tök feleslegesen haltak meg több millióan a Halálcsillagok miatt, tök fölösleges volt gyengepontot rakni bele, megszerezni a tervrajzát, megtervezni a támadást stb. a SW több mint fele értelmetlen.
    Ráadásul Snoke hajója legújabb tech ezekhez képest...
    Ehhez képest a Darth Vader sztori értelmétvesztettsége kevésbé jelentős. Az végül is nem vesztette értelmét teljesen, mert az igaz, hogy nem hozott egyensúlyt az Erőbe (vagy csak rövid ideig), de legalább "megváltotta" magát azzal, hogy a végjátékban végül a jó oldalra állt, egyszer az életben jót választott.

    A Last Jedi egy SW paródia szinte minden szinten, a 9-től sem várunk "kevesebbet"... A trailer pedig arról árulkodik, hogy megkapjuk...