• TokraFan
    #56
    "kb. követni kell a parancsolatokat beállni a sorba és akkor minden a lehető legjobban alakul majd. Ez biztonságot ad, de egyben béklyó is."

    Ez is egy érdekes kérdés, mert meglátásom szerint, még a bibliát napi szinten bújók sem képesek meglátni az ellentmondásokat, tehát úgy nyújt biztonságot nekik, hogy nem is értik. Például a 10 parancsolat egyik legnagyobb klasszikusa a "Ne ölj!". Nem szabad tehát ölni. Ehhez képest, tele van a biblia olyan sztorikkal, ahol pitiáner dolgok miatt az Úr nevében vérengzéseket rendeztek. Pl. Királyok 2. könyvének 23-25. fejezete.

    23. "Onnan fölment Bételbe. Amint fölfelé haladt az úton, fiúk jöttek a városból. Kicsúfolták, így kiabáltak: „Gyere fel, kopasz! Gyere fel, kopasz!” 24. De ő megfordult, rájuk nézett és az Úr nevében megátkozta őket. Erre kijött az erdőből két nősténymedve és negyvenkettőt széttépett a fiúk közül. 25. Ő maga pedig elment onnét Kármel hegyére, majd visszatért Szamáriába."

    Vagyis, miközben egyik oldalról "Ne ölj!", addig másik oldalról teljesen rendben van, hogy gyerekes sértődöttségből, az Úr nevében egy kis gúnyolódásért 42 fiatalt lemészároltat a medvékkel!