• NEXUS6
  #48
  Az a gond, hogy nincs egyetlen a tudományon és a "realitáson" alapuló koherens világkép. Ha van és úgy hirdeti magát annak kb pont annyi köze van a valósághoz, mint a vallásoknak, pont ugyan annyira idealizált, egyszerűsített.
  Lásd pl. un üvegház hatás. A földi, valóban létező üvegház azáltal működik, hogy gyak gátolja a növények körül a konvekciót, fogja a szelet. Amíg az un. üvegház gázok úgy hatnak, hogy eltolják a radiációval történő kisugárzás spektrumát. Amikor meg jön a "tudományos" ismeretterjesztés, akkor a ketőt összekeverő katyvasszal hülyítik az embert.
  Hétköznapi pszichológia, Hisztoricsenöl féle történelem, társadalomtudomány detto ilyen.
  Nem csak a vallás, az ami kondícionálja az ember gondolkodását, ráadásul, úgy, ahogy azt előre eldöntötték.
  Újra azt mondom, hogy ne tévesszünk össze 3 dolgot: a hitet, a vallást, és az egyházat.
  A hit az emberi elme, a lélek üzemanyaga, tagadásból nem fogsz kitörni a szorult helyzetből, csatát nyerni, vagy meghódítani a szerelmed, évtizedekig sikertelen kísérleteket folytatni, amíg össze jön végül egy áttörés. A hit, egy pozitív elvárás az, ami erre képes. Tehát a tudományos munka egyik pszichológiai alapfeltétele is ez.

  A vallás egy nem racionális világnézet, pontosan azt a célt szolgálja amiről itt már szó volt, hogy betömködje a valóság és a hit közötti likakat, a racionalitásnak is ez ad egyfajta fogódzót. Amikor a hit kezd gyengülni, akkor a vallás megtámogathatja a másik agyfélteke használatával, egyfajta logikával altatja el a kétkedést. Nem a hitetlenség, vagy a vallástalanság a megoldás, mert ez olyan, hogy úgy akarok üzemanyaggal takarékoskodni, hogy eleve meg sem tankolom a kocsit. A megoldás inkább az, hogy ismerem ezek korlátjait, tudom hogy mikor vehetem, vagy kell igénybe vennem a céljaim eléréséért.

  Az egyház az, ami viszont az előbbi jelenségeket kihasználva igyekszik tömegeket mozgatni más kérdés. Olyan nemzetközi média birodalmat igyekszik azokra felépíteni, ami az egyén, a kultúra, a nemzetisdég és az ország érdekeivel szemben képes az embereket manipulálni, kijátszani akár az előbbiekkel szemben, vagy ha olyan szövetség jön létre megtámogatni azokat.

  Amikor létre jön egy nemzetközi szervezet, amely célja nem az elsősorban hogy független, és tudományos igényú publikációkat alkosson, hanem, hogy a tudományos publikációkra alapozva, a politikusok kezébe adjon olyan muníciót, amivel az egyén gondolkodását manipulálhatja, az mennyire tudományos, racionális, és mennyire az egyház, vallás működéséhez hasonló dolog inkább. És most az IPCC-ről beszélek.