• NEXUS6
    #4
    Jogos az a felvetés, hogy miért is kell neki Brüsszellbe járogatni és jelentgetni, hogy hogyan is korlátozzák önként magukat?
    Az új médiumok hatását a politikai elit is csak követi, max kihasználja, de előremutató koncepcióval és az ehhez szükséges jogalkotási javaslattal nem rendelkeznek, max a korlátozás valamilyen formája, mert az egyszerű.

    Pont olyan ez, mint a környezetvédelem, vagy a klímaváltozás kérdései. Ezek nagyon összetett dolgok, sok szálon kapcsolódnak a társadalomhoz, amelyeket nagyon sokrétűen kell vizsgálni. Vannak ugyan akárt a politikusokat támogató tudományos bizottságok is, de senki nem mer a 10-20 év múlva célszerűen kialakítandó, megtervezett, és nem várható, vagy kialakuló jövő társadalmára vonatkozóan elképzeléseket előadni, tudományosan ez nem vállalható, a politikai rendszer 4-5 éves ciklusai pedig lehetetlenné tszik, hogy politikusok részéről felvállalják.

    A közösségi média társadalmi hatása ugyan ez. Vajon milyen lesz a hatása a jövő munkavállalóira, vajon mi a kívánatos, vagy ebből a rendszerből kihozható legoptimálisabb, vajon hogy lehetne ezt elérni? Senki nem foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, csak az aktuális botrányok miatt jön egy kis korbácsütés, aztán csend.