• Cyberdog
    #47
    S vallási háború fog kitörni az üreges föld hívők, és lapos föld hívők között. De nem is akármelyik üreges föld hívők azok, hanem azok amelyek abban hisznek, hogy föld kéreg belsején ugyanolyan kontinensek és óceánok találhatóak és a Föld magja egyben napként is szolgál.

    De jöjjön az igazság:

    "...Tizenegy évvel ezelőtt
    Az Univerzum, a teremtéséről alkotott elméletek szerint, már ha teremtették egyáltalán és nem egyszerűen csak (nem hivatalosan) elkezdődött, körülbelül tíz-húszmilliárd éves lehet. Ezt alapul véve a Föld életkorát négy és félmilliárd évre taksálják.
    Ezek az adatok pontatlanok.
    Középkori zsidó tudósok a Teremtés időpontját i.e. 3760-ra teszik, az ortodox teológusok pedig egészen i.e. 5508-ig is elmennek.
    Ezek az adatok is pontatlanok.
    James Usher érsek (1580–1656) 1654-ben megjelent Annales Veteris et Novi Testamenti c. művében azt taglalja, hogy az Ég és a Föld i.e. 4004-ben teremtetett. Egyik segédje továbbvitte a számításokat, és diadalittasan kijelentette, hogy a Föld egy vasárnapi napon jött létre i.e. 4004. október 21-én, pontosan reggel kilenc órakor, mert Isten szerette kora reggel elvégezni a munkát, amikor még friss volt.
    Ez a számítás is téved. Körülbelül negyed órával.
    Az egész fosszilis dinoszaurusz balhé csak egy nagy vicc, ami a paleontológusoknak még nem esett le.
    Ez pedig két dolgot bizonyít:
    Először is, Isten hihetetlenül titokzatos, hovatovább körülményes utakon közlekedik. Isten nem kockázik az univerzummal; saját felfoghatatlan játékát játssza, amit ő talált ki. Ez a többi játékos szemszögéből leginkább egy érthetetlen és bonyolult pókerjátszmához hasonlít, amelyet koromsötét szobában játszanak üres kártyalapokkal, végtelen tétekkel, és egy olyan osztóval, aki nem mondja el a szabályokat és végig mosolyog.
    Másodszor, a Föld a Mérleg jegyében született.
    A Mérleg horoszkópja aznapra, amikor ez a történet kezdetét veszi, a Tadfieldi hirdető „Az Ön csillagai” rovata szerint a következő:

    MÉRLEG (LIBRA) Szept. 24.–Okt. 23.
    Egy kicsit leépültnek érzi magát, mintha mindig ugyanazokat a köröket futná. A családi és otthoni dolgok nagyobb hangsúlyt kapnak, de kerülje a fölösleges kockázatot. Egy barát nagyon fontossá válhat. Tegye félre a fontosabb döntéseket, amíg úgy látja, kitisztult a levegő. Ma érzékenyebb a gyomorgörcsre, ezért kerülje a salátákat. A segítség váratlan helyről érkezhet.

    Ez az előrejelzés tökéletesen helytálló volt, kivéve a salátákra vonatkozó bejegyzést..."
    (Terry Pratchett)
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2019.04.02. 15:00:11