• Nemzsidó
    #38
    A laposföld-hívőknek valahol a szűklátókörű egyén szintjén mégis igazuk van... az egyes ember által belátható környezet, vagy terület, vagy élőhely felszíne a végletekig leegyszerűsítve felfogható síkként, mely felület alatt, vagy felett életben maradásának esélyei hosszabb távon nem biztosítottak. Ezen a vonalon továbbgondolva a sík-, vagy homorú Föld elképzelése a legkevésbé bonyolult, majdhogynem primitív. Ezért nagyobb léptékben NEKIK továbbgondolni teljességgel fölösleges.
    Azonban, ahogyan az LMBTQ..., valamikor mentális aberráltságnak tartott kisebbségi csoport képviselőiből mára egy globálisan erőltetett agresszív "társadalmi réteg" fejlődött, úgy a laposföld-hívők egyre bővülő társaságából szintén számíthatunk egy jelentős számú régi-új vallási irányzat létrejöttére, amely oknál fogva hamarosan a földgömböket, gömbölyded formákat, de még a labdajátékokat is be kell tiltani, ahogyan például az iszlám teszi azt a keresztekkel, melyek nekik állítólag lelki sérülést okozhatnak. A jövő demonstrációi már nem csak az aberráltak hiányos öltözetben vonagló seregeit, de a laposföld-hívek tömegeit csábító, útlezárásokkal terhelt belvárosait vetítik előre. Az ellentüntetők laposföld-hívek pedig váltig állítják, hogy lapos ugyan a Föld, de nem kerek, hanem szögletes... mint a fejjel lefelé állított piramis :)
    ---
    Pedig az univerzum kívülről nézve csak egyetlen kiterjedés nélküli pont, ami az ősrobbanás óta befelé "tágul". Belülről nézve tágulni látszik, kívülről rátekintve viszont a téren és időn kívüli "semmiben" lévő nulla térdimenzió nulla időpillanata, mint gömbhullám, továbbra sem érzékelhető. Ezért világunk felfogható virtuális valóságként is, ha nem feltételezünk a számunkra érzékelhetővé vált térdimenzióknál többet. Ha viszont ezt megtesszük, az idő egyirányú terjedése is kérdésessé válik.