Dragon Age 4
  • lwb
    #73
    Kiadót hasonlítasz játékfejlesztőhöz. A CDP-nek nem az EA a párja, hanem a Bioware vagy a Bethesda (Game Studios, a fejlesztők és nem a Softworks, a kiadók!).
    A Bioware az anthemet adta még ki, semmi mást és ma már ők is azt kívánják: bárcsak ne tették volna. Egyébként direkt azt írtam, hogy rpg-t, nem azt, hogy játékot. Az anthem pedig sose volt rpg, játéknak is csak nagyon nagy jóindulattal nevezném.

    A Bethesda pedig konkrétan semmit sem csinált. Semmit. Nem volt más IP sem más játék. Az ESO-t nem ők csinálják, a többi játékot pedig csak kiadják (Wolfenstein, Doom, Dishonored stb).

    "mivel nem engedhetik meg amit a cdp aki mögött egy állam is áll"
    Azt a téves benyomást kelted, mintha a W3 mögött nagyobb pénzek állnának, mint egy nyugati AAA játék mögött. Nem állnak. A W3 minden kiegészítőjével és lokalizációjával együtt is 81 millió USD-be került kb, míg a Fallout 4 120 millióba. A lengyel állam 7 millió dollárt adott egy pályázaton a CDP-nek 2016-ban (!!! a W3 után már), hogy bizonyos R&D fejlesztéseket elvégezzen. Ezt részben a GOG-ra költik egyébként, részben megy a CP-be. Ugyanilyen pályázati források egyébként nyugaton is rendelkezésre állnak, ez sem CDP vagy lengyel sajátosság.