• defiant9
    #55
    "Tehát nincsenek számaid. Akkor milyen számokat vársz tőlem? "
    Nem látod a számot amit leírtam? Ennyi a humán költség alaphangon.

    "Minek vannak még összeszerelő műhelyek meg varrónők? Azok is automatizálhatóak."
    Az összeszerelő műhely esetén a méretgazdaságossági szint a kérdés, egy szint felett automatizálnak, nézegesd a hogyan készült sorozatot. A varrónő pedig rossz példa, az a tevékenység outsource-olható Bangladesbe, ellenben a taxi szolgáltatással ami nem, abban viszont jó példa hogy a fejlett világban már nem mennek el az emberek varrni mert olyan alacsony lenne a bérszint (nem az egyedi öltöny szabászatról beszélek).

    "Érvelsz vele de a tényeket nem ismered. "
    Ezért is írtam hogy valszeg, te vagy aki ezt készpénznek veszi, és ismét csak elkövettél egy érvelési hibát. De nem a biztosítási díjra fókuszálj hanem amikben biztos vagy hogy drágítja az autamatát.

    "Számokat továbbra se írtál de tőlem elvárnád. Király. "
    Többször írtam már számokat, ellenben veled.

    "Mennyit lehet spórolni azzal, hogy kikerül a human?"
    Mi az hogy spórolni? Ez nem egzakt konyhanyelv, közgazdaságban bérköltség van, gép esetén pedig nincs.

    "Erről a dologról egyenlőre nem lehet számok mellett beszélgetni."
    Akkor mi alapján jelentetted ki hogy nem nesz gazdaságos? Válasz várok, nem elsunnyogást. A GDPR meg az egyéb bullshited csak terelés, ebbe az utcába nem megyek be. Nagyságrendi költség elemeket várok amik miatt szerinted a robot taxi addicionális üzemeltetési költsége magasabb mint az sofőr által üzemeltetett járművé. Ahogy írtam már többször egy év alatt egy új Tesla ára amit megkeres egy NYC-i taxis, ebből jól látszik hogy milyen drága az élőmunka egy fejlett ipari országban.

    Továbbra sem válaszoltál hogy szerinted miért is tolják bele a pénzt, fejlesztenek gőzerővel, tervezik a michigani gyárat, írnak alá rendeléseket ha látszik hogy ez egy gazdaságtalan zsákutca. Miért van ennyi hülye ezeknél a cégeknél, miért nem veszik észre a számodra nyilvánvaló triviális igazságot?