• csicso82
    #6
    "Ha belegondolsz, amikor beszélgetsz a barátoddal/szomszédoddal hogy mi történt vele, vagy hogy egy egy témában mik a gondolatai, az csak a személyes jelenlétben különbözik attól ha ezt a facebookon teszed. W

    NA ez a hatalmas tévedés, mert a posztok követése, láljkolása mikor tudatalatti háttérnyomás van rajtad és tudod ezt a lájkot, hozzászólást MINDEN ismerősöd láthatja moderálásra késztet. Plusz sokszor olyan "ismerőseidet" életét is követed akikkel anno is minimális kapcsolatod volt és az azóta eltelt akár egy évtizedben pedig semmi.

    Ha a barátommal leülök beszélgetni mondjuk négyszemközt akkor olyan dolgok is felmerülnek, felmerülhetnek amiket mondjuk a páromnak, anyámnak, apámnak sem mondanék el.

    Persze ez megoldható fészbuk cseten is de mint írtam pont emiatt tartom még mindig hasznosnak a fészbukot mert a cset funkciója nagyon hasznos, és azt az egész üzenőfal használata nélkül is lehetséges használni.

    DE ha egy barátommal cseten beszélgetek az akkor sem lesz olyan mint amikor egymással szemben ülünk mondjuk egy csendes kiskocsmában és egy sört szürcsölgetve beszélgetünk + a kommunikáció 20% verbális a 80%-a nonverbális és ezt a cset kb. 99%-ban megöli (1%-ot lehet adni az írás stílusára, a különböző hangulatjelekre a válasz gyorsaságára is ami szintén sokat elárul a beszélgetőpartner állapotáról )