• defiant9
    #32
    "Ez egyszerű tekintélyre hivatkozás, mivel itt semmiféle tudományos igazolás nincs, és nem is szerepel a linkben"
    Elmondja hogy 20% a genetikai öröklődés esélye, és elmondja hogy korábban ilyen nem volt mert nagy arányban szelektálódtak a hibás gént hordozók, ez egy logikus levezetés. Természetesen még nincs 2300 hogy szemmel látható legyen a hatás amiben egyébként is nagy az etnikai szórás. A modern orvostudomány hatása a közelmúltban kezdődött csak el. A kérdés az hogy miben is téved Czeizel már ha téved, én nem látok hibát a gondolatmenetében.

    "Továbbá semmit nem próbálok a szádba adni"
    Ez volt az állításod amit a számba adtál: "hogy embereket hibásnak nevezel"
    Mutasd meg hol neveztem az emberek hibásnak. Csak nekem tulajdonítod hogy utána nacizhass.

    "A genetikai betegségek gyógyítása génsebészeti eljárása egészen más kategória, mint az emberek önkényes szelektálása, genetikai alapon."
    Nem embereket szelektálunk hanem géneket, ha van egy apai kromoszóma amit lecserélek még a megtermékenyülés előtt az még nem az ember fázis. Az abortusz sokkal inkább az, és genetikai rendellenesség esetén simán meg is teszik, nálunk is máshol is. Kerülöd is a témát mint macska a forró kását.

    "Ráadásul nem egy gyógyíthatatlan betegséget hoztál példának"
    Több példát hoztam. Pl. retinoblastoma, kapcsán felmerül hogy a megoldás a teljes apai genom lecserélése. Erre mondom én hogy ennél jobb az a megoldás amikor az apa sajátjának érzi a gyerekét mert csak <1%-ban kellett belenyúlni a rendszerbe.

    "Mint említettem, az egészég-betegség meghatározása nem magától értetődő dolog."
    A konkrét példára itt sem reagálsz. Egészséges-e az a gyerek akit a Heim Pál onkológia osztályán fájdalmas kezeléssorozatnak vetnek alá. Számomra egyértelmű hogy nem. Szerinted? A hsz-ed nagy része itt csak maszatolás.

    "a csípőficam még csak nem is egy betegség"
    semmelweis.hu:
    Magyarországon 5-600 ezerre tehető a ritka betegségekben szenvedők száma. A legtöbb ritka betegség genetikai eredetű, de ide tartoznak bizonyos daganatok, autoimmun betegségek, veleszületett fejlődési rendellenességek

    Számomra tisztán látszik a jövő, amit ahogy lentebb idéztem a britek is megléptek. Ha beazonosítják a hibás gént akkor az öröklést megelőzendő javítják. Ez egy sokkal hatékonyabb módszer mint későbbi stádiumban megpróbálni orvosolni a bajt. Hiába kapálódzol ellene már évtizedes múltja van az előszelektálásnak:
    Három egészséges baba született abban a kísérleti tanulmányban, melyben a megtermékenyített petesejtek valamennyi kromoszómáját átvizsgálták genetikai teszttel, mielőtt beültették volna azokat az anyaméhbe.
    Ami most jön a képbe az hogy milyen módosításokat is eszközlünk (pl 3. feles genetikai információ injektálása)