• defiant9
    #30
    "Azonban azt továbbra is vitatom, hogy -egyelőre- ennek mértéke érzékelhetően gyengítené az össz. emberi genom "minőségét"!
    Csakhogy még 100 éve is az volt az attitűd hogy 10 gyerekből meghal egy akkor ilyen a természet majd születik új, nem spilázták agyon úgy mint ma, csak 2-3 generáció óta van igazán modernnek orvostudomány, de a csillirádos rákterápiák még kifejezetten frissek. Csecsemőhalandóság:
    "Az orvostudomány jellemzően akkor lép a képbe a gyógyításokkal, amikor az emberek már túl vannak az utódnemzésen."
    Ezek szerint a gyerekgyógyászatokat jellemzően be lehetne zárni?

    "vagy egyéb betegséget okozó gének halmozódásával"
    A gének írják le azt is hogy milyen erős/életképes az utód, korábban a magas gyermekhalandóságnál magas volt a szelekciós ráta, ma hogy sok mindenkit megment az orvostudomány kikopik a szelekció az evolúciós képletből. És hogyan is működik az evolúció ha nincs/gyenge a szelekció. Sehogy/rosszul. Ezért jó kompenzációs irány ha mesterséges beavatkozásunkat korrigáljuk egy mesterséges szelekcióval.

    "Ez egy másik téma, nem igazán van köze ahhoz, amire én ezt eredetileg írtam"
    Czeizelnek volt köze hozzá. Arra mégsem reagáltál egy sort sem. Miért?

    "Jelenleg viszont nem gondolom, hogy ez a tudás van annyira kiterjedt és pontos, hogy ezt meg merném lépni."
    Tehát inkább 50% hogy rákos lesz minthogy szerinted statisztikai alapon megállapított hibás gén cseréje. Illogikus döntés, egész biztos vagyok hogy az emberek nagyrésze nem így döntene, te sem, csak nem akarod ezt beismerni.
    Az meg hogy te hogy gondolod egyébként megint kevésbé releváns, jól láthatóan elindult a világ abba az irányba hogy körbehatároltuk a hibás géneket és belekezdtünk a javításukba is.

    "Legtöbb betegségnél sok összetevős a kialakulás oka"
    Halmazelmélet. Hiába hozol létre más halmazokat ez nem cáfolja az alaphalmaz létezését. Itt most nem arról van szó hogy Csernobiltől lett rákos és akkor módosítjuk a DNS-ét, az a téma hogy örökletes genetikai betegsége van. Értem én hogy jobb inkább nem a témáról beszélni mert akkor úgy fest mintha igazad lenne, de az a kérésem hogy szorítkozzunk a topikra.