• zetortraktor
  #16
  "A film amerikában a nyitóhétvége után 72%-ot esett. Ez is tény."

  Erről az amerikai elnök kommunikációja jut eszembe, amikor nyilvánvaló hazugságot állít, de mivel hangosan mondja és azt is hozzáteszi, hogy tény, aki nem akar utánanézni, neki fog hinni.

  Szerintem nem direkt akarsz hazudni, csak rossz adatot nézel, vagy nem pontosan fogalmazol, de a film nem 72%-ot, esett, hanem 55% körül, ami egy tipikus Marvel-képregényes csökkenés.

  1 N Captain Marvel BV $153,433,423 - 4,310 - $35,599 $153,433,423 - 1
  1 1 Captain Marvel BV $67,988,130 -55.7% 4,310 - $15,775 $264,884,063 - 2

  Én azzal tisztában vagyok, hogy létezik a jelenség, miszerint valaki egy multi cég terméke sikeréért szurkol, vagy épp ellen (bár rohadtul nem értem egyiket sem, az, hogy januárról februárra csökkent-e vagy nőtt a McDonalds sajtburger-eladása tipikusan a "ki nem szarja le"-kategória), de ha valamit csak és kizárólag egy adat fest le, akkor azt az adatot lehet csak használni érvelésre. Még akkor is, ha az ember kételkedik a független mérésben, ami máskor egyébként pont bukóra hozta ki a cég termékeit.

  Az sajnos nem megoldás, hogy neked sejtéseid vannak. Nyilván minden abszurd összeesküvés-elméletre lesz vevő, még akkor is, ha a többség csak röhög, és mindezt még csak nem is a "mégis ezzel mit lehet nyerni?" érvvel kell kezelni, hanem azzal, hogy ha létezne ilyen, akkor nem most fordulna elő, akkor mindenki mindig csinálná, ergó olyan, mintha senki nem csinálná, hiszen az arányok vele és nélküle is azonosak lennének. (Tudod, kábé, mint a dopping. Ha mindenki csinálja, mindenki száma torzul. Nyilván, akinek sok pénze van, hatékonyabban tudja csinálni, de ilyenkor érdemes belegondolni, hogy mennyi logisztikai költség kellene ahhoz, hogy ilyesmit végre hajtson bárki is. Semmi haszna nem lenne, hiszen olyan számok lennének manipulálva, amikkel eleve nincs tisztában sok ember.)

  Ami sok emberhez eljut, az a kritika. Azt érdemes lenne manipulálni. De itt megint előjön az, hogy az is marhaság, hiszen oly sokszor bebizonyosodott, hogy az embereket nem érdeklik a kritikák. Lehúzhatták mostanság a Bohém rapszódiát vagy a Kölcsönlakást vagy a Sebezhetetlen folytatását, ugyanúgy megnézték.

  "És vajon hogyan lehet hogy ennyire sikeres lett a hétvégéje?"

  Nem kell hozzá sok ész kitalálni. Úgy, hogy sokan megnézték. És ha valami nagyon sok pénzt hoz a nyitásával, az a folytatásával még 80%-os esésnél is iszonyat sok pénzt fog hozni.