• zola2000
  #77
  Hasonlóan negatív hatása van annak is, ha valakit pl állandóan piszkálnak az iskolában, azzal mégsem foglalkoznak azokkal tizedennyit sem, a gyilkossággal egyenértékű büntetés egyértelmű túldimenzionálás.

  Az is érdekes érv hogy "azért kell mert betegek" egy olyan világban amikor gyilkos nem kap bűntetést ha skizofén ... aki aztán megint gyilkolt nemrég. Meg minden más esetben is (pl kleptomániás tolvaj) a betegség inkább enyhítő körülmény, ebben az esetben szélsőségesen súlyosbító, az egyetlen dolog ami magyarázza azok az ellenérzések ... lehet az kéne hogy a betegség ne legyen se enyhítő se súlyosbító körülmény egy esetben sem.

  most arra érdekes gondolni milyen kultúra van a dolog körül például az arab országokban (mohamed feleségének a kora miatt nem lehet felvinni a korhatárt) kelet-ázsiában (fikcióban lolicon kultúrálisan is elfogadott valóságban a nyugatinál alacsonyabb "crimerate" ... sokak szerint az segíti az önkontrollt? passzolok) vagy épp a középkori európában mi volt a helyzet és miért (korai házasságok az első éjszaka joga a földesúrnak? )

  Az igazi problémának én azt látom hogy a hozzáállás miatt az ilyen betegek nem mernek segítséget kérni, mielőtt baj lenne, mert már annak is vége van akiről az derül ki hogy ilyen dolog miatt kért orvosi segítséget -volt rá példa, szóval itt a mai kultúra a dolog körül pont a megoldás keresést lehetetleníti el, ami nagyobb bajhoz vezethet - ami mégnagyobb "nácizmushoz" vezethet ördögi kör.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2019.03.30. 08:48:25