• Sydra
  #12
  "Már bocs de hogy lenne ez jó?"
  Az adófizetésnek elvileg célja van. Ha a célok nem igazoltak, vagy a célokat nem teljesítik, vagy a célok rosszabbul teljesülnek, mintha ráhagynák az emberekre a megoldást, akkor azt az adót nem kell fizetni. Jelenleg az államok nagyjából 10-szeresen túllépik a hatáskörüket és a tevékenységük többsége nem igazolható. Bőven van tere a kiadás és adócsökkentésnek. Nem az a fő problémánk, hogy kit lehetne még megfejni.
  1. A facebook álltal megkeresett pénz a facebook részvényeseinek tulajdona. Ha az állam szeretne belőle valamennyit, akkor nyújtson cserébe olyan szolgáltatásokat, amiért az emberek önként is hajlandóak fizetni (vagyis bizonyíthatóan szükséges és hasznos szolgáltatásokat).
  2. Az adószedés módja és célja alig különbözik attól ahogyan és amire a maffia szedi a védelmi pénzt. Az állam jelenleg egy intézményesített maffiahálózat. 500 év múlva úgy fogunk erről a rendszerről tanulni, mint ma a feudalizmusról.
  3. A facebook az emberek számára hasznosabb dolgokra a fordítja a pénzét, mint az államok akik beszedik tőle azt adó címén. Minél több marad a facebooknál, annál jobb. És ezt én úgy mondom, hogy utálom a facebookot.

  "Először is nem ott adózik ahol kellene"
  Ott adózik, ahol a törvények megengedik neki, hogy kevesebbet fizessen. Te is ezt tennéd, meg minden értelmes ember.

  " Ebből az következik hogy a multi cég és az adóparadicsom ország (pl: Írország) nyer, a többi ország adóbevételt veszít"
  1. Bármelyik ország lejjebb viheti az adóit, mint az írek. (Ez lenne a jó megoldás.)
  2. Bármelyik ország hozhat olyan törvényt, ami a reklámozóktól szedi be az adót és akkor nem tudja a facebook elvinni. (Ez lenne a rosszabb megoldás.)
  3. A cikkben tárgyalt törekvés mindenek feletti aljassága abban rejlik, hogy az államok nem csak a saját adópolitikájukat akarják szabályozni, hanem a többi államét is. Olyan adókartellt akarnak építeni, amiben minden országban egységesen emelhetik az adót és a cégeknek nem lesz hová menekülni. Ez mindenkinek nagyon rossz lenne, személy szerint neked is, meg nekem is, meg az összes ide írkáló szocialistának is akik tapsikolnak a saját tönkretételükhöz.

  UI: Nincs olyan adó, amit csak a cég fizet. Egy cég megadóztatása az összes alkalmazottjának és vásárlójának a megadóztatása is. Minél jobban megvámolsz egy céget, annál rosszabb lesz mindenkinek, akinek köze van hozzá.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.03.14. 14:43:01