• zetortraktor
  #2
  Nem lehet rájuk hallgatni, ergó a szerinted kötelezően nézős filmek, Szürke ötven árnyalata-trilógia, a Sherlock és Watson, a Transformers 5, az új Jennifer Lopez romantikus komédia, a legújabb tininyál, stb?

  Vagy rád nem szabad hallgatni. Ez a másik megoldás. Mivel rém nagy ostobaságot írtál, ezért én erre hajlanék.

  Azt most hagyjuk, hogy a kritikusok szokás szerint imádták a filmet (legalábbis 5-ből 4 pozitívan értékelte), de nem érted te félre ezt az egészet? Minimális IQ-val az ember tudja, hogy olyan, hogy "kritikusok" nem létezik. Mint ahogy olyan sem, hogy "a nézők". Egyének léteznek. Sok kritikus nem szerette a filmet. De sokkal több szerette. Akkor "a kritikusok" most igazat mondanak vagy nem? Egy részük igen, más részük nem? Az egybites felhasználó lehet, hogy így gondolkozik, de lelövöm a poént: mindenki igazat mond.

  Az nem foglalkozás kérdése, hogy X kritikussal vagy Y háztartásbelivel vagy Z rakodómunkással egyet fogsz-e érteni egy film kapcsán. Van, amelyik film neked is, és a szomszéd varrónőnek is tetszeni fog, más filmet meg különbözőképpen fogtok megítélni.

  A kritikusok véleményét nem úgy kell értelmezni, hogy ami tetszik _a többségüknek_ az nekem tuti tetszeni fog vagy nem fog tetszeni. Ha ez így működne, akkor mindenkinek mindenről ugyanaz lenne a vélemény.