• defiant9
    #11
    "Az ügyész helyében a céget is bevádolnám!"
    No de kit? A HR-es vagy a cégvezetés hibázott? Büntetőjogilag nehéz lenne rájuk húzni hogy a >7 éve tiszta bűnügyi rekorddal rendelkezőt miért alkalmazták. Alapvetően egy nehéz morális kérdés hogyha leüli valaki a büntetését akkor utána egy életre megbélyegezhető-e úgy hogy ne tölthessen be nagyon sok munkakört mert hátha hanyag lesz és emiatt meghal valaki. Ilyen alapon az államot is terhelné a felelősség hogy miért lehetett egyáltalán vezetői engedélye ha tudható hogy nem alkalmas ilyen háttérrel. A polgárjogi kártérítést meg gyorsan lerendezte az Uber a hozzátartozók irányába.

    Vasquez Was in Prison for Attempted Armed Robbery in 2000, But Had a Clean Record Since Her 2005 Release
    Vasquez was in prison for three years and 10 months for convictions related to attempted armed robbery and unsworn falsification
    The unsworn falsification charge was based on Vasquez giving false information while applying for government benefits.


    Uber’s Hiring Policy Is To Give People Second Chances
    In California, the company’s policy is that drivers are disqualified if, in the past seven years, they have felony convictions, or convictions for violent crimes, DUIs, drug-related driving offenses, sexual offenses, child abuse or endangerment, or for speeding more than 100 mph. Even under that policy, Vasquez would have qualified because her conviction was more than seven years ago.


    Ha nem adsz valakinek esélyt akkor már csak kényszerűségből is visszatérhet a bűnözéshez ami a társadalom szempontjából talán még nagyobb veszélyforrás. Nincs olyan rendszer ami eliminálná mindkét hiba ágat, leszámítva azt hogy örökre börtönben marad de ez meg egy abszurd drága megoldás.