• kvp
    #5
    Nem kaptak engedelyt a szarazfoldi leszallasra. Egyebkent mar jopar tengerre szalt teherkapszulat felkuldtek ujra, szoval nem gond. Elvileg ezt a peldanyt fogjak a max q-s abort teszthez felhasznalni, csak kap egy uj csomag ejtoernyot es egy uj ablativ hopajzsot (az ugyanis joreszt leegett rola). A kapszula fo raketahajtomuvei becsomagolva maradtak, jelenleg csak abort eseten van rajuk szukseg. Latszik a kiemelesnel, hogy a fuvokak takarolemezei a helyukon voltak, tehat azokba nem ment viz. A trukk az, hogy alapvetoen vizallora epitettek a kapszulat. (tehat nem zavarja ha elazik az inditoallomason vagy megfurdetik a tengerben)

    A fogyoeszkozok az ernyok, az eronyorogzito gyuruk, az ernyo rekeszek takarolemezei es a hopajzs. Tovabba kell egy teljesen uj szervizmodul is, mert azt ledobtak a kidokkolas utan. A fentiek fenyeben az elso fokozatok tobbszor hasznalhatoak, a kapszulak meg csak felujithatoak, mint az ursiklo. A kulcs, hogy ez sokkal olcsobb.

    A teljes ujrahasznalhatosaghoz a szarazfoldi hajtomuves leszallas kell (se vizreszallas, se kinyilo ejtoernyo, se ablativ hopajzs nem johet szoba), de az varhatoan mar csak a BFR-nel lesz megoldva. Varhatoan a NASA-tol arra sem fognak engedelyt kapni, szoval valoszinuleg az mar vagy teljesen maganfinanszirozassal epul vagy esetleg politikai es gazdasagi nyomasra meggondolja magat a NASA.