• kvp
    #6
    "De a mai generációk okostelefonnal a kezükben születtek, ők nem ismerik az internet előtti világot, ezért élni sem tudnának benne."

    Nem mindenki, de sokan azert boldogulnanak. Nagyritkan szoktam jarni turazni, sokszor olyan helyekre is ahol nincs terero. Megsem az van, hogy amikor elmegy az utolso csik a telefonon, akkor a gyerekek osszesnek es hordagyon kell visszavinni oket a nettel ellatott reszekre. Persze ok eleve egy kisebbseg, akik elvannak az internet nelkul is, de meglepo modon eleg sokan vannak. Az, hogy ilyen helyekre el lehet menni azt is jelenti, hogy technika nelkul is boldogulunk. Lehet csak rovid idore, de valoszinuleg menne hosszabb tavon is ha rakenyszerulnenk.

    Egyebkent Magyarorszag meg nem all annyira rosszul, itt rengeteg olyan rendszer van meg kiepitve ami modern elektronika es szamitogepek nelkul is mukodokepes. Falun meg azert eleg sokan tudnak alatokat tartani. Ha tudas nincs is meg mindenkinek, de anno egy tsz-be is eleg volt egy agrarmernok, nem kellett mindenkinek diploma ahhoz, hogy boldoguljanak.

    Fontos ugyanakkor, hogy ne legyunk annyira rautalva a technikara, hogy nelkule par percet sem birjunk ki. Az emberi civilizacio fel tud allni sok problemabol amig a katasztrofanak van eleg tuleloje.

    ps: Mondjuk figyelembe veve, hogy a vilag szegenyebbik reszen az ilyen megoldasok biztosan nem terjednek el joideig, biztositja hogy baj eseten is legyen olyan lakossag akiket nem zavar a technologia hianya, mivel elotte sem tudtak megfizteni azt. Problemat inkabb az jelent, hogy jellemzoen nem a leg iskolazottabb lakossagbol kerul ki ezen emberek kore sehol a vilagon.